2022 Salon Perde Modelleri Seçmenize Yardımcı İpuçları

Perde modelleri yaşam alanınızın konseptine uyum sağlayacak şekilde uyarlandığında, tasarımın göze çarptığı bir dekorasyon ortaya çıkar. Evinizin ilk göze çarpan dekorasyon öğesi olan perdenizi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Sizce perde seçimi nasıl olmalı?

En Son Çıkan Perde Modelleri ve Perde Seçimi

Evinize küçük dokunuşlarla büyük değişimler yaratabileceğiniz perdeler, kullanım avantajlarına göre değerlendirilerek seçilmelidir. Özellikle de evin salonunu dekore ederken tercih edilen salon perdeleri, ortamın ambiyansını değiştirecek aksesuarlarla kombin yapılarak değişikliğe gidilebilir. Salon perde modelleri seçmenize yardımcı olacak ipuçları şu şekilde sıralanabilir;

 perde modelleri

Perde Modelleri

– Perde seçerken kaliteden ödün vermeden fiyat değerlendirmesi yapılmalıdır. Fiyat avantajı sağlayan ürünlere yönelerek doğru tercihler yapılmalı, model seçiminde kaliteye göre karar verilmelidir.

– Perdenin kullanılacağı yerin ortam koşulları göz önünde bulundurulmalı, ürün kalitesi asla göz ardı edilmemelidir. Aşırı güneş ışığına maruz kalan mekanlarda, kalitesiz güneşlik ve tül perde seçimi yapılması, perdelerde yırtılmaların erken görülmesine ve sararmalara neden olabilir.

– Perde modeli seçerken perdenin kullanılacağı ortamda yer alan mobilyalar ve aksesuarlar göz önünde bulundurulmalıdır. Desenli mobilyaların bulunduğu bir mekânda, daha düz modellerin seçilmesi kargaşayı da önleyecektir. Sakin ve düz formda mobilyalara sahipseniz, desenli perdelere rahatlıkla yönelebilirsiniz.

– Perdenin kullanılacağı mekân aşırı güneş alıyorsa daha kalın güneşlikler ve tül kullanılması gerekir. Bodrum kat ve zemin katta oturanlar içinse daha ince tül formda modellere yönelmek gerekebilir.

 perde modelleri

– Az güneş alan evlerde, ışık geçirgenliği fazla, ince tül perde modelleri kullanmak mekânda daha aydınlık ortam oluşmanıza yardımcı olacaktır.

– Kullanım amacına hizmet eden formda ürünler satın almak gereklidir.

– Perde seçiminde bulunurken hazır modellere yönelmek yerine özel olarak diktireceğiniz perdeler daha faydalı olacaktır. Perdeler genellikle online satış sitelerinde hazır olarak satıldığından ölçüleri de sabittir. Bu nedenle, evinizin ölçülerine uyum sağlayamaz ve uzunluk farklılıkları görülebilir. Korniş uzunluğu da göz önünde bulundurularak ve evin yüksekliği hesaba katılarak perde seçilmelidir.

– Model seçiminde tarzınızı yansıtan ürünlere yönelmek işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Perde modelleri 2022 yılında dekorasyon öğesi olarak kullanılmaktadır. Mekânın dekorasyonunu tamamlaması açısından mimarlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle de stor perdeler en çok satılan perde modelleri arasında yer alır.

– Perde seçimi sırasında işinizi kolaylaştıracak bir diğer unsur ise temizlik sürecidir. Kolay temizlenen, bakımı zor olamayan perde seçmek ev işi yükünü de hafifleteceğinden önemli unsurlardan biridir.

– Satın alma aşamasında, güvenilir firmalardan alışveriş yaparak özel hizmet almak, ileriye dönük sunulan garantiden faydalanabilmek açısından da oldukça önemlidir.

-Perde fiyatlarından avantaj sağlamak için perde kampanyalarını yakından takip ederek, istediğiniz ürünü uygun fiyata satın alabilir, bütçenize uygun tutarla evinizi dekore edebilirsiniz.

İlginizi çekecek diğer yazımız: 2022 Bohem Ev Dekorasyon Önerileri

Leave a Reply

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.