Beyaz Kumaş Temizlerken Nelere Dikkat Edilir?

Beyaz Kumaş Temizlerken Nelere Dikkat Edilir?

Beyaz kumaşları temizlerken ve özellikle de önemli yani yayılabilir lekeleri temizlerken lekeli kısmın etrafından renkli bir ip ile teyel geçmeniz şarttır.

Bunun dışında aşağıdaki önerilere de dikkat etmekte fayda vardır.

Nelere Dikkat Edilmeli?

 Beyaz kumaştan pas lekelerini temizlerken renk açma yöntemini kullanabilirsiniz.

Leke çıkarma yöntemini uygularken kumaşı nereye koyduğunuz da çok önemlidir. Nemli ya da boyası çıkabilecek olan yerlere beyaz kumaşı koymamaya dikkat edin.

Leke çıkarmaya başlamadan önce tüm malzemeleri hazırlayın. Temizleme esnasında kumaşı bir yere bırakıp yeniden elinize almayın.

Kumaşı temizlerken çevrede gerekli önlemeleri alın.

Kumaşı temizledikten sonra kumaşı havalandıracağınız yeri daha önceden hazırlayın.

Beyaz kumaşı en iyi temizleme yöntemi bir su bardağı kadar sıcak suya sadece 1 tatlı kaşığı kadar oksalik asit ekleyerek kumaşı temizlemektir.

Kumaşı temizlerken eğer kumaşın lekeli kısmını tam kavrayamayacağınızı düşünüyorsanız o zaman lekeli olan kısmın altına pamuk koyun ve kumaşı minik bir yastık gibi pamuğa sarın hemen alt kısmından bağlayın. Bu sayede direk olarak lekeli kısma odaklanabileceksiniz.

Biraz önce bahsettiğimiz temizleme karışımını kumaşın üzerindeki lekeli kısma tampon yaparak uygulayabilirsiniz. Eğer leke inatçı bir leke ise birkaç defa daha tampon uygulayabilirsiniz.

Kumaşı tam olarak temizlediğinizden emin olmak için kumaşın temiz olan kısmı ile temizlediğiniz lekeli kısmı karşılaştırabilirsiniz. Bunun için kumaşın temiz kısmını su ile ıslatmanız yeterli olacaktır.

Bilhassa beyaz kumaşlarda temizleme işlemi ardına bolca su kullanmaktan kaçınmayın.

Temizleme ve kurutma işleminden sonra beyaz kumaşı ütülemenizde fayda vardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder