Saksı Bitkileri İpuçları

Saksı Bitkileri İpuçları

Saksı bitkileri hakkında bilinmesi gereken ilk kural eğer yeni aldıysanız mutlaka saksıyı çok iyi bir şekilde kontrol etmeniz gerekir. Çünkü saksı bitkisi hasta ya da böcekli ise diğer bitkilerinize de hastalık ya da böcek bulaştıracaktır.

Saksı Bitkileri İpuçları

Eğer saksıların plastik değil de kilden yapılmış ise bu türdeki saksıları çok daha fazla aralıklar ile sulamanız gerekir. Çünkü kilin geçirgenlik özelliği plastiğe oranla daha fazladır.

Yer fıstığı kabukları, ceviz, bilye ya da taş gibi malzemeleri toplayın ve drenajı oranlaması için saksılarınızın taban kısmına yerleştirin.

Kırılmış olan kil saksılarını kesinlikle atmayın. Bu saksı parçalarını birkaç parçaya daha ayırın ve yine drenajı dengelemesi açısından saksılarınızın alt kısımlarına yerleştirin.

Saksılar Ne Zaman Değiştirilmeli?

Bitkinin kök kısmı sıkışırsa ya da bitkinin büyümesi durursa hemen bitkinizin saksını değiştirin. Ama kesinlikle ana saksının 3 kat büyüklüğüne koymayın. Sadece 1 kat daha büyük bir saksıya bitkinizi alın.

Büyümesi Duran Bitkiler

Eğer bitkinizin büyümesi durdu ise bitkinizin köklerini yeniden geliştirmeniz gerekir. Bunun için bitkinizin kök kısmını direk olarak güneş ışığına koyun. Bitkinin kök gelişimine yardım etmesi açısından kurumuş olan yaprakları iyice temizleyin.

Bitkilerinizin odasını bile değiştirseniz bitkinin strese girmesine neden olabilirsiniz. Bu yüzden bitkilerinizin sevdiği yeri değiştirmemeye çalışın.

Kökleri Saksıdan Nasıl Çıkarırsınız?

Bitkinizi kesinlikle sap kısmından tutup çekmeye kalkmayın. Saksınızın önce dip kısmına birkaç defa vurun. Daha sonra temiz bir kaşık ile saksının içindeki toprağı hafifçe gevşetin ve kök kısmı dikkatli bir şekilde kaldırın. Daha sonra saksınızı hafif bir şekilde sarsın ve yavaş bir şekilde bitkiyi diğer saksıya alın.

Bitki İpuçları

Eğer kumlu olan bir toprağa tatlı patates ekerseniz oldukça koyu ve yeşil yapraklara sahip olan hoş bir asma meydana getirmiş olursunuz.

Eskimiş olan ahşap salata tabaklarınızı atmayın, çünkü bu salata tabakları özellikle kaktüsler için ideal birer saksı olabilirler. Önce ahşap kasenin taban kısmına en az 2 kat folyo ile iyice kaplayın. Daha sonra iri tanelere sahip olan çakıllar ile alt kısmı süsleyin. Sonra kumlu toprağı tabağa döküp kaktüsü yerleştirin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder