Sezaryenle Kaç Kez Doğum Yapılır?

Sezaryenle Kaç Kez Doğum Yapılır?

Sezaryen ile doğum yapan annelerin merak ettikleri sorular arasında kaç defa sezaryen ile doğum yapabilecekleri ve kaçıncı sezaryen ameliyatından sonrasının tehlikeli olduğu soruları vardır.

Bu noktada uzmanlar tarafından ortak olarak en fazla 3 sezaryen ameliyatından sonra riskin arttığı konusunda hem fikir olunmuştur. Bunun nedeni her sezaryen doğumu sonrasında karnın içerisinde yapışıklıklar artmakta ve bu durumda bir sonraki ameliyatı daha bir zor hale getirmektedir.

Bunun haricinde sezaryen ameliyatı sayısı arttıkça bebeğin eşinin aşağıya yerleşmesi ve bebeğin eşinin rahme yapışma oranlarının da artması söz konusudur. Bu iki durum ise oldukça önemlidir.

Elbette 3 defa sezaryen ameliyatı geçirmekte risk yoktur da denemez. Çünkü her ameliyatta risk her zaman için vardır. Hatta ve hatta ilk sezaryende dahi bir risk söz konusudur. Fakat bilhassa dördüncü sezaryen de risk çok fazladır. Bu yüzden de sezaryen ile doğum zorunlu olunmadıkça kesinlikle yapılmamalıdır.

Çok Sayıda Sezaryenin Riskleri Nelerdir?
Çok fazla sayıda sezaryen ameliyatı olan kişilerde bebeğin eşinin aşağıya yerleşmesi ve bebeğin eşinin rahme yapışma oranlarının artması, uterin enfeksiyon, mesane yaralanması, ileus, barsak yaralanması, üreter yaralanması, yara yeri enfeksiyonu, diastazis rekti, histerektomi, annenin yoğun bakım gereksinimi, karın isziyonundan herni gelişmesi ve kan transfüzyonu gereksinimi durumları ve riskleri artmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder