Abajur Temizliği Nasıl Yapılır, Abajur Bakımı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Abajur Temizliği Nasıl Yapılır, Abajur Bakımı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Ampulün ısısı nedeni ile yerleşmiş olan büyük yada çok belirgin kavrulma izlerini çıkartmanın imkanı yoktur. Abajurun malzemesi sıcaktan dolayı incelir ve abajur bakımı yapıldığı zamanlar abajur kılıfı zarar görebilir.

Dikişli Abajur Temizliği Nasıl Yapılır?

Bildiğiniz üzere sevgili hanımlar dikişli ve kumaş kaplamalı abajurlarınızı yıkayabilirsiniz. Yıkama yaparken abajurlarınızı ılık deterjan köpüğünde gezdirerek yıkayın ve akan suyun altında durulayın, fazla kalan suları ise temiz bir havlu yardımı ile emdirin ve elinizden geldiğince hızlı bir şekilde kurutun.

Fakat hanımlar unutmayın abajurlarınızın yapışkan olan kenarlarını su ile temas ettirmemeniz gerekir, çünkü yapışkan olan kısımlar suya dayanıklı değildir. Yapışkan kısımları su ile temizlemek yerine temiz giysi fırçası ile tozunu alın ve daha sonra kuru bir temizleme sıvısı ile ve nemlendirilmiş havlu ile iki tarafını da nazikçe silin. Aldığınız kirlerin tekrar dağılmasını engellemek için bezin pozisyonunu sık sık değiştirin.

Parşömen Abajur Temizliği Nasıl Yapılır?
Parşömen abajurlarınızın tozunu sık sık almanız gerekmektedir. Sadece bazen yani arada sırada nemli bir bez ile silinmelidir yada bir parça taze ekmek ile ovulabilir. Düşen kirleri toplamak için ise temizleme çalışmanızı gazete kağıdı üzerinde yapmanızı hatırlatmak isterim.

Plastik Ve Cam Elyaf Abajurlar Nasıl Temizlenir?
Eğer abajurunuz plastik veya cam elyaftan yapılmış ise o zaman abajurunuzu sıcak ve deterjanlı su ile yıkayıp temizleyebilirsiniz. Temizleme işleminden sonra iyice durulayın ve bir güzel kurutun, daha sonra silikon bir balmumu spreyi ile ve nemlendirilmiş bir bez ile iyice ovun.

Portatif Balonlu Yada Pandantif Şekilli Abajur Temizliği Nasıl Yapılır?
Abajurunuz pandantif şekilli yada portatif balonlu bir abajur ise abajurunuzu ıslatmamanız gerekmektedir. Bu tür abajurların ilk önce eski bir çarşafın üzerinde tozunu alın, toz kola yada talk pudrası serpin. Abajurun katlandığı şekil ile gevşek bir şekilde çarşafa sarın ve 24 saat kadar bu şekilde abajurunuzu bekletin. Daha sonra pudra izlerini çıkarmak için tekrar toz almayı unutmayın.

Abajurlar nasıl temizlenir ?

Kumaş Abajurlar nasıl temizlenir; kumaş abajurlar için patates unu kullanabilirsiniz. Patates ununu kumaşın üstüne sürün, 10 dakika bekledikten sonra yumuşak bir fırça kullanarak fırçalayın. Fırçalama ve silme işlemlerinde fazla bastırıp kumaşın dokusuna zarar vermeyin.
İpek Abajurlar nasıl temizlenir; ipek abajurlarımız için üzerinde benzin olan yumuşak bir fırça ile fazla bastırmadan, hafif hafif ipek abajumuzun kumaş bölümlerini fırçalayınız.
Hasır ve saman Abajurlar nasıl temizlenir; Bu tür abajurların temizliği için süt ve süngerden yârdim alabilirsiniz. Süngeri süte batırdıktan sonra yavaş yavaş siliniz, sildikten sonra kurulama işlemi için temiz ve rengi çıkmayacak bez kullanınız.
Kâğıttan Abajurlar nasıl temizlenir; kâğıttan yapılmış abajurlar çok çabuk tozlandıkları için en az haftada 3 defa temizlemenizi öneririm. Temizlik için bezimizin kuru, temiz ve yumuşak olmasına özen gösteriniz. Uzun süre temizliği yapılmamış abajurun ilk bez ile tozu alınır, ardindan yumuşak bir silgi kullanarak kalan keleri siliniz. Sonuçta kâğıtlarda yazılı olan yazıları silen silgiler kâğıttan abajuru da temizleyecektir.
Abajurdan nasıl daha çok ışık alınır; abajurun iç kısımlarına alüminyum kâğıt sâriniz vermiş oldukları ışık yansıma yapacağı için daha çok ışık verecektir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder