Ev Temizlik Ve Bakım İpuçları; Tencereler

Ev Temizlik Ve Bakım İpuçları; Tencereler

Eğer tencereleriniz karardı ise içerisinde limon kabukları kaynatmanız yeterlidir. Eğer tencereniz yandı ise hemen tencerenin dip kısmına biraz tuz yayın ve bu şekilde 2 ya da 3 saat kadar bekletin. Eğer sobalı bir evdeyseniz ve sobanın dibinde kıştan kalan küller varsa ya da mangal yaptıysanız ve mangalda kül kaldı ise bu küllerle tencerenizde suyu kaynatmanız çok daha güzel sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Eğer tenceredeki yanık çok fazla ise bu sefer çamaşır suyu eklediğiniz suyu kaynatın. Ancak tencerede sulu çamaşır suyu kaynatırken mutlaka tencere kapağını açık tutun. Bu her iki işlemden birini uygulamadan önce tencere dibini biraz ısıtıp sonrasında tencereyi nemli bir bezin üzerine alıp daha sonra istediğiniz uygulamaya geçmek çok daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Tencere Bakımı Ve Temizliği

Dibi tutmuş olan tencerenizi temizlemek için tencerenin dibini tamamen kaplayacak şekilde karbonat dökün ve üzerine bir miktar su ekleyin. Daha sonra bu şekilde en az 1 gece boyunca bekletin. Bu sayede ertesi sabah tencerenin dibini çok kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Eğer tavanızın dibi tutmuş ise tavanızın içerisine buz gibi su koyun ve bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi sabah tavanızı kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Eğer alüminyum tencerenizin dibi tutmuş ise bunu temizlemek için zımpara kâğıdından yararlanabilirsiniz. Fakat bu işlemi sürekli olarak yapamazsınız çünkü zımpara zamanla tencerenin dibinde çizikler oluşmasına neden olacaktır. Tencere dibinde meydana gelen bu çiziklerde bu noktalarda birikmiş olan bakterilerin yemeğe geçip size ve sevdiklerinize zarar vermesine neden olabilir.

Paslanmaz türden olan çelik tencerelerinizi sirkeli su ile doldurun ve iyice kaynattıktan sonra bu suyu dökmeksiniz en az 1 gece boyunca bekletin ve ertesi sabah bol deterjan ve bol su ile tencerenizi iyice temizleyin.

Paslanmaz çelik tencerelerde olan etiketleri temizlemek için bir mum yakın ve etiketin kenar kısımlarında gezdirin.

Emaye olan tencerelerde olan lekeleri temizlemek için bu tür tencerelerinizi sıcak suya eklenmiş olan çamaşır sulu karışımda en az yarım saat bekletin ve bu sayede en ağır lekeleri bile temizleyebilin.

Eğer mum yöntemi ile tencerenizin üzerindeki etiket lekesini temizleyemediyseniz o zaman bu lekeyi aseton ile kolayca çıkartabilirsiniz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder