Soğan Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?

Soğan Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?

Evde sadece bakliyat ya da belli aylara özgü çıkan meyveler veya et ve et gruplarını saklamanın yanı sıra bazen de soğan, sarımsak ya da patates gibi sebzeleri de saklama ihtiyacı duyarız.

Pek fazla bahsetmesek dahi birçoğumuz soğanı bile fazla almayı ve saklamayı isteriz.

Soğan Nasıl Muhafaza Edilir?

Soğan da bildiğiniz üzere bazı hassas sebzeler gibi çürümeye ya da başka bir değiş ile bozulmaya oldukça müsait olan gıdalardan birisidir.

Ayrıca soğan gibi çoğu gıdanın da bozulmasına ve zamanla çürümesine neden olan temel etken soğanın diğer gıdalara göre çok daha ucuz olması ayrıca da diğer gıdalardan çok daha fazla tüketilmesi nedeni ile genellikle ihtiyaçtan çok daha fazlasının alınmasıdır.

Elbette birçok besin maddesi uygun şartlar yaratıldığı zamanlarda ve ortamlarda çok uzun bir süre boyunca muhafaza edilebilir. Bilhassa kış zamanı bu besin maddelerinin saklanmasını soğuk hava koşullarının da yardımı ile çok daha kolay bir hale getirmektedir.

Fakat sıcak hava şartlarında bu tür besinlerin uzun bir süre boyunca bekletilmesi pek de mümkün değildir. Soğanların israf olmasını engellemenin ilk yolu sadece ihtiyaç duyduğunuz miktar kadar soğanın tedarik edilmesidir. Soğan ve patates türündeki gıdalar genelde çuval ile satılır ve bu şekilde satın alınmış olan gıdalar beton üzerinde çok uzun bir süre boyunca bekletilmemelidir. Bu sayede bozulmamaları ve uzunca bir süre boyunca taze muhafaza edilmeleri daha kolay bir şekilde sağlanmış olur.

Unutmayın eğer uygun saklama şartlarını sağlamış olsanız bile beton üzerinde uzunca bir süre beklettiğiniz soğanlar çok kısa bir zamanda yumuşayacak ve bozulacaktır.

Soğanları saklamanız gerekli olan ortam serin olmalı ayrıca hava ile ışıktan muhafaza edilmiş olmaları gereklidir. Böyle bir ortamın sağlanmasının yanı sıra ortam sıcaklığının da 10 derecenin altında tutulması gereklidir. Bu sayede soğanların en az 3 ay boyunca besin değerlerini kaybetmeden saklanmasını sağlayabilirsiniz.

Alternatif bir saklama yöntemi ise oldukça yaygın olarak kullanılan ve derin dondurucuda saklama olarak bilinen yöntemdir. Derin dondurucuda soğanlarınızı saklamak için takip etmeniz gereken adımlar oldukça basittir.

Bunun için ilk önce soğanların kabuklarını soyun. Daha sonra soğanları küp küp doğrayın ve hemen ardından hava almayacak bir şekilde buzdolabı poşetleri ile birlikte derin dondurucuya koyun.

Soğanları derin dondurucuda saklamak daha önce bahsettiğimiz yönteme göre çok daha avantajlı bir saklama yöntemidir. Çünkü derin dondurucu içerisinde saklanan gıdalar dışarıda saklanmış olan gıdalara göre çok daha uzun bir süre boyunca taze kalacaktır.

Unutmayın her zaman için sadece ihtiyacınız olduğu kadar soğan almanız sizi soğanları saklama külfetinden kurtarabilir. Almış olduğunuz fazla soğanları saklamanın en iyi yöntemi ise her zaman için derin dondurucuda saklamaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. G.S. dedi ki:

    soğan olmuş 7tl/kg. Zincir marketlerden son bir şans 2.95tl/kg alabildiğimiz için stok yapmak istedik 5kg kadar. Lakin yazın da gelmesi ile uzun süre muhafaza yöntemleri araştırmaktayız. Biz de biliyoruz az almayı normalde..

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder