Taş Görünümünde Kabarık Kilim Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

Taş Görünümünde Kabarık Kilim Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

Evet, sevgili hanımlar dikiş çalışmalarımıza her an evin her köşesinde ve neredeyse her türlü amaç için kullanabileceğimiz taş görünümlü kabarık kilim yapımı ile devam ediyoruz.

Bu çalışmamızda elde edeceğimiz kilimimiz ile hem eski kumaş ve battaniyelerimizi yeniden değerlendireceğiz hem de mutfağa, banyoya, hem de sevgili hayvan dostlarımız için yeni bir dinlenme alanı olacak yeni alanlara sahip olabileceğiz.

Gerekli Malzemeler
Eski delinmiş ve atmaya karar verdiğiniz battaniye, kumaş ve giysi parçaları, makas, alt taban için eski bir tişört ya da herhangi bir kumaş, alt tabanı kapatmak için şık bir kumaş bolca iplik ve iğne.

Taş Görünümünde Kabarık Kilim Yapımı

İsterseniz kiliminizi kare, dikdörtgen ya da yuvarlak şekillerde yapabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi sizlere ölçü verip canınızı sıkmayacağız ve kiliminizin şeklini ve büyüklüğünü sizlere bırakacağız.

Tas kilim 2İlk önce işe yıpranmış, delinmiş ve kesinlikle atmaya karar verdiğiniz battaniyeyi almakla başlayalım.

Tas kilim 3Battaniyenizden temiz bir bölgeyi gözünüze kestirin ve bir elinizi dolduracak kadarını kavrayın.

Tas kilim 4Kavradığınız battaniyeyi hiç bırakmadan alt taraftan keskin bir makas ile kesin.

Tas kilim 5Daha sonra kestiğiniz parçayı katlamaya başlayın. Katlamayı sağ, sol, alt, üst, ara yan taraflar olarak sürdürün.

Tas kilim 6Oval ya da ovala yakın bir şekil verene dek katlamayı sürdürün. Eğer battaniyeniz yeterince kalın değil ise içine elyaf koymayı isteyebilirsiniz. Ama battaniye yeterince kalın ise o zaman elyafa gerek yok.

Tas kilim 7Şimdi katlama yerlerinde dikmeye başlayın, merak etmeyin bu işlemin mükemmel olmasına gerek yok sadece sağlam olmasına gerek var. Yani mükemmel görünmez dikiş şu anda lazım değil.

Tas kilim 8Yaratmak istediğiniz renk uyumuna bağlı olarak çeşitli büyüklü küçüklü parçaları aynı şekilde hazırlayın. Unutmayın buradaki püf noktası halınızın bittikten sonra doğal bir kayalığı andırması ya da taşları andırmasıdır. Bu nedenle elinizden geldiği kadar taşları şekilsiz yapmaya çalışın.

Tas kilim 9Taşları birleştirmeye başlamadan önce alt taban bezinizi serip taşları gözleriniz ile tartın. Ekstra bir renge ihtiyacı olup olmadığına karar verin. Eğer taş kiliminize bir ya da daha fazla renk eklenmesi gerekiyor ise aynı şekilde taşları kesin, dikin ve hazır edin. ( Taş için kullandığınız kumaşlar aynı cinsten olmak zorunda değil.)

Tas kilim 10Hazırladığınız taşları ilk taban bezine dikin. Yine gereksiz ince dikiş işlemlerinden kaçının önemli olan sağlam bir şekilde dikilmiş olmaları.

Tas kilim 11Taşları taban kısmına dikerken taşların birbirleri üzerine gelmelerini sağlarsanız kiliminizin görünümü çok daha doğal bir hal alacaktır.

Tas kilim 12Taşları belirlediğiniz düzene göre birbirlerine dikin. Bu noktada ipliklerin dışarıdan görünmemesi önemli. Yani bu dikişte gelişi güzel değil dikkatli bir şekilde taşları birbirine dikmeniz esastır.

Tas kilim 13Taş kalıbınız tamamen oluştuğu zaman açıkta kalan küçük alanları isterseniz farklı kumaşlar kullanarak yarattığınız küçük taşları ekleyebilirsiniz. Dışarıdan alt taban kısmının kesinlikle görünmemesi gerekiyor bu yüzden üst tarafta kesinlik hiçbir açıklık kalmamalı. Kalan tüm açıklıklar küçük taşlar ile kapatılmalı.

Tas kilim 14Şimdi tamamlanmış olan kiliminizi ters çevirin. Gördüğünüz gibi arkası onlarca hatta yüzlerce dikiş izi ile dolu.

Tas kilim 15Tüm kenarları kenar taraftaki taşlar ile birleştirmek için iyice dikin.

Tas kilim 16Arka taraftaki dikiş izlerini kapatmak için isterseniz çarşıdan kaymayan taban plastiği alabilirsiniz ya da evde başka bir kumaşı değerlendirebilirsiniz.

Tas kilim 17Kaymayan plastiği ya da tercihiniz olan kumaşı kiliminize uygun ölçüde kestikten sonra kilimin arka tarafına şık bir şekilde dikin. Şimdi ince dikiş yapıp arka taraftaki dikişlerin görünmediğinden emin olabilirsiniz.

Tas kilim 18Arka dikiş bittikten sonra kiliminiz bu şekilde görünmeli.

İngilizce Video İle Anlatım

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder