Küf Ve Küf Temizliği

Küf Ve Küf Temizliği

Küf, bitkiler üzerinde yani toprakta büyüyen basit bir mantar türüdür. Küf dediğimiz zaman duvarlarda, evlerde, bozulmuş yiyeceklerde hatta nem olan her yerde küfü bulabiliriz. Küfe bazen pas denildiği de olur. Birçok pas sarı toz halinde lifler veya mavi beyaz tüycükler halinde görünebilirler.

 

Aslında küf ev dışında dış çevre için çok önemlidir. Dış çevre için küf ölmüş olan canlıların hem çürümesini hem de toprağa karışması sağlamaktadır. Fakat küfü soluyan insanlarda sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır.

 

Bunun dışında küfün zararlı olduğunu önüne çıkan her şeyi tahrip edip yok etmesinden de anlayabiliriz. Küf soluyan insanlarda deri üzerinde tahrişe, astım nöbetlerine, baş ağrısına ayrıca alerjik tepkimelere neden olabilir. Çok fazla görülmese de bazı küfler bebeklerde önemli sağlık sorunlarına hatta ve hatta ölüme dahi yol açmaktadır.

 

Bilhassa HIV virüsüne sahip olan kişiler küfler yüzünden meydana gelen sağlık sorunlarına karşı diğer insanlara göre çok daha yatkınlardır.

 

Küf Temizliği

Küfler özellikle nemli ve kokan kötü havalandırılan yerlerde bolca ürerler. Küfü önlemek için özellikle borularda, duvarlarda ve çatılarda var olan kaçakları onarın. Ayrıca mekândaki havalandırma sistemini iyileştirin. Eğer bulunduğunuz ortam çok daha iyi bir şekilde havalanırsa kuruluk nedeni ile küflerin büyüyüp yayılmasını da önlemiş olursunuz. Bunun dışında küflerin üremiş olduğu bölgeleri çamaşır suyu ile yıkamalısın.

 

1 bardak kadar sodyum hipoklorit, ¼ çay kasığı kadar sıvı sabun ve 4 litre kadar sıcak suyu karıştırın. Sonrasında bu karışıma 1 su bardağı kadar da sirke ilave edin.

 

Hazırlamış olduğunuz bu karışım ile yüzeyleri temizlediğiniz zaman mutlaka kapı ve pencereleri açık tutmanız ayrıca maske takmanız ya da hem ağzınızı hem de burnunuzu kapatmanız ve eldiven giymenizi tavsiye ederiz. Yüzeylere uygulamış olduğunuz bu kırışım 10 veya 15 dakika kadar yüzeyin üzerinde kalmalıdır. Daha sonra bu yüzeyleri bol su iyice durulayabilirsiniz.

 

Fakat burada önemli olan temizlemiş olduğunuz yüzeyleri durulama sonrasında iyice kurutmanızdır. Bu sayede bu yüzeyler üzerinde küflerin yeniden üremesini engellemiş olursunuz.

 

Ayrıca Bakınız:  Duvardaki Küf ve Aspiratördeki Küf Nasıl Yok Edilir?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder