Evde Sirke Yapımı ve Sirkenin Vücuda Faydaları

  • 11 Kasım 2016
  • 354 kez görüntülendi.
Evde Sirke Yapımı ve Sirkenin Vücuda Faydaları

Dolgun, parlak ve bakımlı görünen saçlara sahip olmak için birçok yol denersiniz. Saça iyi gelen bitkisel maskeleri saça uygulamaya karar verdiğinizde saçınızın nasıl kokacağını da düşünmeniz gerekir. Sirkenin saça olan faydaları yadsınamaz lakin sirke kokusunun saça sinmesi bayanların en büyük problemidir. Ufak ve kolay yöntemlerle sirkenin kokusu giderilir ve sirke rahatlıkla kullanılabilir. Sirke bir şifa buluşudur ve tüm insanlığın bu nimetten yararlanması gerekir.

Sirkenin saça faydaları nelerdir?

Yüzyıllar öncesinde keşfedilen ve birçok hastalığın tedavisi için kullanılan sirkenin faydaları saymakla bitmez. Tarihte sirke, ateş düşürücü olarak, zehirli bir böcek ısırığında, dezenfektan olarak, kilo sorunları için ödem söktürücü olarak kullanılmış. Sirkenin antioksidan etkisi, vücuttaki toksinleri atmada oldukça etkilidir. Dolaşım ve sindirim sistemindeki rahatsızlığı çözer. Özellikle detoks programlarında sirkeden yararlanılır. Sindirimi kolaylaştırdığından yemekten önce ballı suyla birlikte içilen bir çay kaşığı sirke zayıflamak isteyenler için mucizeler yaratır.

Sirke antimikrobiyal özelliği sayesinde vücuttaki mikropları yok eder. Ciltteki siyah noktaları temizlemekte sirkeyi kullanabilirsiniz. Sivilcelerden kurtulmak için her gün sirkeli suyla cildi silmek faydalı olacaktır. Aynı zamanda cildin günlük temizliğinde sirkeli suyu tonik olarak cildinize sürebilirsiniz. Cilt lekeleri için sirkeyle yapılan birçok farklı maske sayesinde lekeleriniz tarih olur. Yağlı ciltlerin yağ oranını azaltmakta, yağ bezelerin yok edilmesinde sirke oldukça etkilidir.

Tüm cilt rahatsızlıklarında sirkenin tedavi edici etkisi büyük

Tırnak mantarı, egzama, siğil, akne, sedef gibi cilt rahatsızlıklarında sirkeden yardım alabilirsiniz. Mikropları ve bakterileri öldürme özelliğinden dolayı sürüldüğü bölgede temizlik gerçekleştirmektedir. Saçınızda kepek varsa sirkeli suyla probleminizden kısa sürede kurtulursunuz. Ölü derileri temizleyen sirke aynı zamanda derideki bakterileri de temiz hale getirir. Saçlarında ağlanma problemi olanların en büyük hatası, her gün saçlarını yıkadıklarında yağlanmanın geçeceğini düşünmeleridir. Saçları her gün yıkamak yağlanmayı tam aksine daha da çoğaltır. Oysaki durulama suyuna bir tatlı kaşığı kadar elma sirkesi koyarsınız, birkaç seferlik tekrar sonucunda saçlarınızın yağlanma sorununu çözersiniz.

Saçlarınız mat ve cansız bir görüntüdeyse eski bir parfüm şişenize su ve bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyun. Saçlarınıza karışımı püskürtün ve sosyal hayatınıza devam edin. Sirkeli suyu saçlarınıza parlaklık verirken aynı zamanda jöle görevi yaparak saçınızı şekillendirir.  Saç dökülmesinde en büyük etken saç köklerinin bakterilere maruz kalmasıdır. Elma sirkesini durulma suyuna karıştırdığınızda, saç diplerindeki bakterilerden tamamen kurtulmuş olursunuz. Saçı besleyen bitkisel yağlarla elma sirkesini karıştırarak saçın büyümesini hızlandırabilirsiniz. Banyodan önce saç diplerine masaj yapın ve 2 saat sirkeli yağ karışımını saçınızda bekletin. Haftada iki kere bakım kürünü uyguladığınızda saçınız daha dolgun, daha parlak ve daha sağlıklı olacaktır.

Sirkenin saça zararı var mıdır?

Sirkenin insan vücuduna zararı görülmemiştir. Sirke kullanırken dikkat edilecek tek nokta, sirkenin asidik yapısından dolayı tek başına cilde uygulanmamasıdır. Eğer tonik olarak kullanılacaksa su ile karıştırılmalı, maske olarak kullanılacaksa diğer malzemelerin çeyreği oranında karışıma eklenmelidir. Sirke sürüldüğü bölgenin kan dolaşımını hızlandırır ve bölgede ısınma hissi oluşur. Sirke suyla karıştırılmadan sürüldüğünde ciltte yanıklar ve kızarmalar meydana gelebilir. Hassa ve alerjik cilt yapısına sahip olanlar, sirkeyi dikkatli kullanmalıdır. Ayrıca sirkenin yağ oranını azaltma özelliği olduğu için kuru ciltliler için pek önerilmez.

Evde sirke nasıl yapılır?

Marketten aldığınız sirkelerde maalesef koruyucular mevcut. Evde sirkenizi kolaylıkla yapabilir, gönül rahatlığıyla saçınıza sürebilirsiniz. Her mevsimde elma bulabilirsiniz lakin sirke yapımı için en uygun elma kışın çıkandır. Elmaların organik olmasına dikkat etmeli ve elmaları sirke yapmadan önce iyice temizlemelisiniz. Sirke yapımı için oksijenin ve sıcaklığın önemi büyüktür. Kavanozu seçerken geniş ağızlı olmasına önem gösterin.

Elmaları iyice temizledikten sonra doğrayın. Bir kavanozu dolduracak şekilde elmaları doğradıktan sonra elmanın yarısı kadar su ekleyeceksiniz. Örneğin bir kilo elma için yarım litre su yeterli olacaktır. Sirkenin yapımı hızlansın diye karışımı kaynatanlar vardır ama sirke oluşumu için bu bir şart değildir. Kavanozun kapağını kapatmayın sadece içine böcek girmemesi için ince bir tülbentle üstünü örtün. Kavanozu 25 derece oda sıcaklığında bekletin, 3 hafta kadar mayalanmaya başlayacaktır. Üstünde beyaz köpükler oluşmaya başladığında tadarak sirkenizin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Sirkenin mayalanmasını hızlandırmak için nohuttan ve tuzdan destek alabilirsiniz.

Elma sirkesini saçtan arındırma yöntemleri

Saç sağlığı için durulama soyu olarak kullandığınız sirke, genellikle koku yapmaz lakin bazı bayanlar saçlarındaki sirke kokusunu tamamen yok etmek istemektedir. Durulama suyuna koyacağınız sirkenin üzüm değil elma sirkesi olmasına dikkat edin. Durulama suyuna koyacağınız sirke bir tatlı kaşığı oranında olmalı. Bir tas suya elma sirkesini ekledikten sonra, bir yemek kaşığı deniz tuzu ya da himalaya tuzu eklemeniz saçınızın minerallerden yararlanmasını sağlayacaktır. Sirke kokusunu tamamen yok etmek için durulama suyunuzun içine birkaç damla lavanta yağı ya da lavanta bitkisini ekleyebilirsiniz. Saçlarınızı sirkeyle beslenirken mis gibi kokacaktır.

Sirke kokusunun dışında sarımsak kokusu da berbattır. Bitten kurtulmak için yada saç rengini açmak için sarımsak kullanmış olabilirsiniz. Saçtan sarımsak kokusu nasıl giderilir adlı makalemizi mutlaka okuyunuz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder