Çocukları Allerjiden Koruma Yolları Nelerdir?

Çocukları Allerjiden Koruma Yolları Nelerdir?

Çocuk alerjisinden korunma yolları olarak öncelikle alerjinin neyden kaynaklandığına dair tespit gereklidir.

Çocukların yetişkinlere oranla bağışıklık sistemlerinin daha zayıf olması alerji oluşturabilecek olan etmenlere karşı daha çabuk reaksiyon göstermelerine neden olur.

Çocuk alerjisi denen rahatsızlık genellikle 10’lu yaşlarda kendini göstermekle birlikte bazıları geçici, bazıları ise kalıcı olabilmektedir.

 

Çocukların Evde Allerjik Durumlarının Sebepleri

Çocuğun vücudunda meydana gelen belirtiler alerjik reaksiyon gösterip göstermediğine dair ipucu vermektedir.

Toz Akarları ve Çocuklarda Alerji

Toz akarları genellikle ev ortamında alerjiye neden olan bir etmen olarak evin her tarafında halılarda, kıyafetlerde, kumaşlarda yaygın olarak bulunan bir maddedir.

Çocukların bu toz akarlarına genel olarak yatak odalarında maruz kalmaları şilte ve yastık kısımlarında oluşan tozlardan dolayı meydana gelmektedir.

Çocuğun toz akarlarına karşı alerjiden korunması için kabarık ve büyük yorganların kullanılmaması, çocuğun odasında içi doldurulmuş olan oyuncaklardan bulunmaması, ıslak temizleme ve toz çekiminin kuvvetli olduğu bir elektrikli süpürgenin kullanılması gerekir.

Evcil Hayvanlar ve Çocuklarda Alerji

Evde beslenmekte olan evcil hayvanların tüyleri çocukların bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilmektedir. Evcil hayvana karşı çocuğun alerjisi mevcut ise çocuğun evcil hayvan ile aynı odada bulundurulmaması ve mümkün oldukça birbirlerinden uzak tutulmaları gerekir.

Bahçe var ise evcil hayvanın dışarıda tutulması çocuğun alerjisinin tetiklenmemesi adına en etkili yöntem olarak tercih edilebilir. Hayvanların saçtıkları tüyler çoğu insanın alerjik reaksiyon göstermesine neden olmaktadır.

 

Polenler ve Çocuklarda Alerji

Çiçeklerden çıkan ve havaya karışarak insana nüfuz eden polenler çocukların alerjik reaksiyon gösterdiği başka bir etmen olarak bilinmektedir.

En yaygın alerji nedeni olarak bilinen polenler özellikle ilkbahar aylarında çocukların kaçınılmaz olarak hapşırmasına neden olmaktadır.

 

Polenlerin yoğun olduğu dönemlerde çocuğun dışarıya çıkmasına engel olmak, evde pencere açmamak ve evin içerisinde polen oluşumuna neden olabilecek olan bitkileri balkona taşımak alerjiye karşı korunmasına yardımcı olabilmektedir.

Dışarı çıkan çocuğun eve geldiği gibi üstünün değiştirilmesi polenlerin yayılmasını önler.

Küfler ve Çocuklarda Alerji

Çocuk alerjisine neden olabilecek etmenlerden bir tanesi de küf oluşumudur. Güneş alımı olmayan evlerde ve bodrum katlarında sıcak ve nemden dolayı küf oluşumu meydana gelmektedir.

Evin iyi bir şekilde havalandırılması küf oluşumunu ve alerjiyi engelleyebilecek olan etmenlerden biri olarak bilinmekle birlikte bodrum katta yaşayan kişilerin nemli ve sıcak havalarda klima kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Buzdolabı, tavan araları, kiler, çöp kutuları, duş kabinleri gibi alanlarda meydana gelebilecek olan küf oluşumu çocuğun alerjik etken göstermesine neden olabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder