Kedinin Kulakları Nasıl Temizlenir?

Kediler kulaklarına dokunulduğu zaman sinirlenen ve kaçan hayvan dostlarımızdandır. Bu yüzden mutlaka kediniz halen bir yavruyken bu temizleme rutinine alıştırmanız şarttır.

Kediler kulakları temizlenirken çok fazla hareket ederler ve bazen bu durumda çok dikkat gereken bir işlem haline dönüşür. Çünkü kedinizin kulağını temizlerken özellikle kulak kanalına dokunmadığınızdan emin olmanız lazım. Bu durumu garantilemek için de kulağın gözle görülen kısmını yani dış yüzeyinin kirini almanız gerekir.

Eğer kedinizin kulaklarında koku veya normal olmayan bir akıntı ile kızarıklık ya da iltihap durumu ya da şişkinlik var ise temizleme işlemine başlamayın ve hemen kedinizi bir veterinere götürün.

Kedinin Kulak Temizliği Nasıl Yapılır?

Kedinizin kulağını temizlemek için sadece pamuk değil aynı zamanda da kulak temizleyici solüsyonu gerekmektedir.

Kediniz kulak temizleyici solüsyonunu direk olarak veterinerinizden veya hayvan ürünlerinin satıldığı mağazalardan bulabilirsiniz.

Kedinizin kulaklarını temizleme işlemine başlamadan, mutlaka kedinizin sabit bir şekilde durmasını sağlayın. Eğer kediniz büyük ise başka birinden kedinizi tutması için yardım isteyebilirsiniz.

Daha sonra kulak temizleyici solüsyonu temiz bir pamuğa dökün ve sonrasında kedinizin kulağın dışarıdan görebildiğiniz kısımlarını bastırmadan silin.

Eğer kedinizin kulağını uzunca bir süre boyunca temizlemediyseniz büyük ihtimalle kedinizin kulağında kirler birikmiştir. Bu gibi durumlarda ilk önce kedinizin kulağını pamuk ile ve temizleme sıvısı ile hafifçe silin ve sonrasında birkaç dakika bekleyin ve sonrasında kedinizin kulağını nazik bir şekilde temizleyin.

Eğer kedinizin kulağını ilk defa temizleyecekseniz mutlaka sakin olmalısınız. Büyük bir ihtimalle ilk deneme de kulağı tamamen temizleyemezsiniz. Bu noktada aceleci olmayın ve hafta da birkaç defa deneyerek kedinizin temizleme işlemine alışmasını bekleyin.

İlk önce kulaklarını kaşıyın ve kedinizin rahat etmesini sağlayın. Daha sonra hafta içinde yavaş yavaş kulakları temizleme işlemini uygulayın.

Eğer kedinizi korkutmazsanız kısa bir sürede kedinizi kulak temizleme işlemine alıştırırsanız.

Eğer kedinizi korkutursanız bu işleme alışması çok fazla zaman alacaktır.

Bu yüzden kedinizin kulağını temizlerken en önemli anahtar sabırlı ve sakin olmak ve mutlaka ani ve hızlı hareketlerden uzak durmaktır.

Leave a Reply

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.