Nasır Ve Nasırlaşma Tedavisi Nasıl Yapılır, Nasırlaşma Nasıl Bir Rahatsızlıktır?

Nasır Ve Nasırlaşma Tedavisi Nasıl Yapılır, Nasırlaşma Nasıl Bir Rahatsızlıktır?

Nasır genelde topuklarda oluşan, topuk derisinin kalınlaşarak sertleşip küçük bir bölge oluşturduğu ve genelde çok acı veren bir rahatsızlıktır.

Aynı ayak tabanları gibi parmaklar yada avuçlar gibi sürekli sürtünmeye maruz kalan vücuttaki bölgelerin deri hücreleri, kendilerini sürekli yeniden oluşturarak derinin kalınlaşmasına neden olurlar ve böylece nasır oluşumunu başlatırlar.

Nasır vakalarındaki acının nedeni sinir uçlarının üzerindeki basınçtan kaynaklanmaktadır. Özellikle acılı olan nasır durumlarında bir ayak bakım uzmanı yada pediatristten tedavi görmek çok daha faydalı olacaktır.

Elbette sürtünmeye neden olan durumlar ortadan kaldırıldıktan sonra hafif şiddette olan nasırlar ve nasırlaşmalar kendiliğinden yok edilebilinirler.

bitki-caylariNasır Ve Nasırlaşma Tedavisi

• Nasırların içlerinden oluşan iltihapları yok etmek yada çıkartmak için nasırlı olan bölgeyi ezilmiş sarımsak yada taze soğan ile ovun.
• Ayaklarınıza sinir otu yaprakları ile masaj yapın yada meşe kabuğunu kaynatın ve hazırladığınız sıcak suya ekleyin ve ayaklarınızı bu suda ıslatın. Bu yaptığınız işlem ayak derinizin güçlenmesini sağlayacaktır ve elbette bu durumda nasırın tedavisinde etkili bir nasır önleyici işlem görecektir.
• Sürekli kürek çekiyor yada bir müzik aleti çalıyorsanız sürekli tekrar tekrar yaptığınız bu hareketler nasırlaşmaya neden olabilirler. Bu yüzden sürekli olarak ellerinizi meşe kabuğu losyonu ile yada kremi ile düzenli olarak ovun.
• Ağrı olan ve sertleşmiş deriyi rahatlatabilmek için temiz bir leğene su koyun ve bu suyun içerisine 5 ml kadar lavanta yağı ilave edin. Hazırladığınız bu suda ayaklarınızı bir süre bekletin. Ayaklarınızı daha sonra kurutun ve en son olarak ayaklarınızı badem yağına karıştırdığınız lavanta yağı ilaveli karışım ile ovun yada güzel bir masaj yapın. ( bir tatlı kaşığı kadar badem yağı ve 5 damla kadar lavanta yağı)

Demlenmiş Kantaron Yağınızı Kendiniz Hazırlayın
Kendi kantaron yağınızı yapmak için, tüm yaz boyunca topladığınız ve biriktirdiğiniz kantaron saplarının çiçek veren üst kısımlarını açık renk camı olan bir kavanoza bir güzel doldurun.

Daha sonra yağını sıkıp çıkardığınız ayçiçeği yağı yada yalancı safran gibi güzel bir bitki yağı ile kaplayın.

Hazırlamış olduğunuz kavanozunuzu 2 veya 3 hafta kadar güneş alan bir pencere eşiğinde bırakın. Kantaronun özleri özümsediğini rengi kırmızıya döndüğünde anlayacaksınız. Kırmıza dönen karışımı bir güzel ezin ve süzün.

Daha sonra elde ettiğiniz bu yağı güneşten uzak bir yerde ve koyu renkli bir kavanozda saklayın.

Eğer kantaron yağınızın daha kuvvetli olmasını istiyorsanız o zaman kırmızı yağı alın ve taze kantaron çiçeklerini kullanarak karışımı yeniden hazırlayın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder