Baldıran Otu Nasıl Bir Bitkidir, Baldıran Otu Hangi Bölgelerde Bulunur?

Baldıran Otu Nasıl Bir Bitkidir, Baldıran Otu Hangi Bölgelerde Bulunur?

Baldıran otu diğer ismi ile ağu otu ve Latince adı ile conium maculatum. Baldıran bitkisi 1 ila 2 metre boyları arasında olup, yaz aylarında beyaz çiçekler açar. Baldıranın yaprakları ise koyu yeşil dişli ve kenarlı yapraklardır. Baldıranın meyvesi esmer veya yeşil renklerdedir.

Baldıran Otunun Yetiştiği Bölgeler

Baldıran tüm Türkiye’de ve tüm Avrupa’da yetişen bir bitkidir. Baldıran genelde tarla ve yol kenarlarında sıklıkla rastlanan ve rutubetli ve gölge yerleri seven bir bitkidir.

Baldıran Otu Nasıl Kullanılır?
Baldıran otunun meyveleri tamamen olgunlaştıktan sonra çiçekli olan dalları ile birlikte toplanıp kurutulur. Baldıran otu en çok halk arasında lapa haline getirilerek kullanılan bir bitkidir.

Baldıran Otunun İçindeki Maddeler Nelerdir?
Baldıran otu alkoloidler ve organik asitler içeren bir bitkidir. Bu alkaloidler conin, conicein, conhydrindir.

Baldıran Otunun Tıbbi Etkileri Nelerdir?
• Baldıran otu haricen kullanıldığı zamanlarda spazm çözücü, ağrı kesici ve teskin edici özelliklere sahip bir bitkidir.
• Fakat baldıran otu çok tehlikeli ve çok zehirli bir bitkidir. Baldıranın 6 gramı dahi kişideki hareketi sağlayan sinirleri felç etmeye ve hatta kişiyi öldürmeye yeten bir güçtedir. Fakat tüm bunlara rağmen duyu sinirlerine pek fazla etkisi yoktur.
• Baldıran otu haricen kullanımda merhem ve lapa olarak kullanıldığında romatizmal ağrıları dindirmede birebirdir.
• Baldıran otu halk arasında romatizmal ağrılar dışında çıban ve uyuz durumlarında kullanılan etkili bir ilaçtır.
• Tüm bunların dışında baldıran otu dioscorides herpes hastalığında kullanılmış bir bitkidir.

sokratesinolumu

Baldıran Otunun Tarihçesi
Batıl inanışlara göre baldıran bitkisi cadıların en sevdiği bitkiler arasında baş köşededir çünkü baldıran otu çok zehirli bir bitkidir. Cadılar baldıranı kötü niyetlerinde kullanmak amacı ile toplarlardı. Bu nedenle baldıran Alman ve Rus folklorunda şeytanın bitkisi olarak tanındı.

Baldıran bitkisi çok eski tarihlerden beri tanınan bir bitkidir. Hatta M.Ö. 4. Yüzyılda ünlü Yunan filozofu Sokrates dönemin yönetimi tarafından baldıran özü içerek intihar etmeye mahkum edilmiştir ve bu şekilde ölmüştür.

Gördüğünüz üzere baldıran bitkisi kesinlikle şakaya gelmeyen bitkiler arasında birinci sırayı alan bir bitki olma özelliğini taşımaktadır. Ve bu yüzden baldıranın bilinçsizce kullanılması kesinlikle tasvip edilmeyen bir şeydir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder