Bademcik ağrısına ne iyi gelir? Tedavi yöntemleri nelerdir?

Bademcik ağrısına ne iyi gelir? Tedavi yöntemleri nelerdir?

Bademcik solunum anında bakterilerin vücuda girmesini engeller fakat özellikle soğuk havalarda da iltihap nedeniyle şişer ve ağrı yapar. Bununla beraber yutkunma esnasında zorluk yaşamamıza neden olur. Bunun pek çok sebebi ve tedavi yöntemi vardır.

BADEMCİK AĞRISI BELİRTİLERİ NEDİR?

Bademci ağrısı ve şişmesi yaptığı ağrı dışında ateş de yapabilir. Bademciklere yerleşen virüsler yan etki olarak vücut ısısının da yükselmesine neden olur. Bu ağrının bir diğer belirtisi de kulak ağrısıdır. Bademciklerde oluşan ve ağrı yapan bakteriler kulaklarda da ağrı yapabilir ve iltihaplanma görülebilir.

Bu ağrıları dışında başka belirtiler de görülebilir. Örneğin bademcik rahatsızlığı olan bir kişide nefes kokusu oluşabilir ya da öksürük nöbetleri geçirebilir. Bu durumda kişi ağız bakımına dikkat etmeli, nefesini ferah tutacak yiyecekler yemeye dikkat etmelidir. Yaşanılan şişlikten dolayı nefes almada zorluk ve yemek yemede sıkıntı yaşandığı da görülür.

BADEMCİĞE NE İYİ GELİR VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Bademcik tedavisinde öncelikle birçok bitkiden yardım alınabilir. Bitkisel tedavinin bademcik üzerinde iyileştirme etkisinin yüksek olduğu bilinmektedir. Doktor tanısı ardından verdiği ilaçlar kullanıldıktan sonra ek tedavi yöntemi olarak bitkiler kullanılabilir. Bu bitkilerin en başında adaçayı gelir. Adaçayı pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır. Adaçayının en bilinen özelliği mikropları öldürmektir ve bademcikte bulunan mikroplarda bu şeklide ölecektir. Adaçayı ağızda gargara yapılırsa ağız içinde biriken mikroplar ölecek ve ağızla bademcikler temizlenecektir. Bademcik rahatsızlığında kullanılması gereken diğer bitkiler; karahindiba kökü, böğürtlen kökü, sarsmak gibi şifalı bitkilerdir. Bu bitkileri sıcak suda birkaç dakika kaynatarak içebilir ya da ağzımızı çalkayabiliriz.

Bademcik hastalığı görüldüğünde bademciği tahriş edecek, zarar verecek yiyeceklerden uzak durulmalı ve yenilmemelidir. Bol bol su içilmeli ve sıvı gıdalar tüketilmelidir. Bu şekilde vücudumuzdaki mikroplar temizlenecektir. Bol sebze ve meyve tüketilmelidir. Vücut direncimiz aldığımız bu vitaminler ile artacaktır. Aynı zamanda bol bol dinlenmeye özen göstermeliyiz.

Bunlar dışında bol bol gargara yapılmalıdır. Tuzlu su ile günde birkaç kez gargara yapılmasına dikkat edilmelidir. Bu sayede biriken iltihap daha kolay şekilde atılacaktır. Hijyene dikkat etmeli ellerimizi çokça yıkamalıyız.

Bademcik rahatsızlığının çok uzun sürmesi halinde mutlaka doktorumuza başvurmalı, verdiği ilaçları ve pastilleri geciktirmeden kullanmalıyız. Uzun süren ağrı ve şişlikler başka hastalıkların habercisi olabilir.

BADEMCİK AĞRISI VE ŞİŞMESİ DURUMUNDA NELER YAPILMAMALI?

Bademcik rahatsızlıklarında kişi sigaradan ve asitli yiyeceklerden uzak durmalı, bademciği tahriş edecek yiyecekler yememelidir. Fazla sıcak ve soğuk içecekler içmemeli, bademciği yatıştıracak ılık içeceklere yönelmelidir.
Bademciği kurutacak kuru havalar yerine nemli ortamlarda bulunmaya özen göstermeli ve ayrıca kirli ortamlarda bulunmamalı hijyene dikkat etmeliyiz.
Doktorun ya da bir uzmanın vermediği ilaçları kullanmamalı, yan etkilerini okumalıyız.
Bademcik rahatsızlıkları çoğunlukla bulaşıcıdır. Bu yüzden diğer insanlara bulaştırmamak için çok iç içe bulunmamalıyız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder