Çillerden Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler

Çiller, doğuştan ya da sonradan oluşan ciltteki küçük renk değişiklikleridir. Çillerin büyük çoğunluğu cildin güneş gören bölgelerinde oluşur ve yoğunluğu cildin yapısına göre değişiklik gösterir. Çillerin rengi açık kahverengiden siyaha kadar farklı tonlarda görülmektedir. Çillerin çoğu kış aylarında azalır, yaz aylarında çoğalır. Çiller 40 yaşına kadar görülmekte, 40 yaşından sonra kendiliğinden azalmaya başlamakta ve yok olmaktadır.Çiller doğal yolla nasıl yok edilir sorusuna sizin için ayrıntılı bir cevap oluşturduk, çillerden kurtulmak için tarifleri deneyin ve farkı görün.

Çiller gebe kadınlarda ortaya çıkabilir ve doğum sonrası çiller yok edilmezse kalıcı hale gelmektedir. Doğum sonrası oluşan lekelerden kurtulmak için doğum lekelerine iyi gelen doğal maskeler adlı yazımız sizi bekliyor. Çiller güneş ışınlarının cilde zarar vermesinden oluştuğu için, dışarıya çıkarken en 30-50 faktör içeren güneş koruyucu krem kullanmak alabileceğimiz ilk önlemdir.

Maydanoz suyu çilleri yok ediyor

Birçok vitamin ve mineral deposu olan maydanoz, cilde uygulandığında müthiş sonuçlar doğuruyor. Cildin canlanmasını, mat görüntüsünün yok olmasını sağlıyor. Maydanoz suyu sivilcelerin azaltılmasında, kırışıklıkların yok olmasında ve akne izlerinin silinmesinde etkilidir.  Çeyrek bağ maydanozu güzelce yıkadıktan sonra bir gün sirkeli suda bekletin. Ertesi gün maydanozun suyunu robotta çıkarın, robotunuz yoksa bir bardak suyun içine maydanozları koyup 5 dakika kadar kaynatın. Maydanoz suyunun içine yarın limon suyu ve birkaç damla portakal yağı damlatın. Cildinizin güneş görmeyen zamanlarında maskenizi bir pamuk yardımıyla çilli bölgenize sürün. Maskeyi iki günde bir 3 ay boyunca yaptığınız güzel sonuçlar alırsınız.

Karbonat yoğurt maskesi çilleri cildinizden silecek

İçme sodası diye de bilinen karbonat cildin ölü derilerden kurtulmasını ve lekelerin yol olmasını sağlayan mucizevi bir maddedir. Yoğurt kalsiyum deposudur ve hücre yenilenmesini hızlandırır. Karbonatın cildi beyazlatma etkisiyle hücre yapısına destek veren yoğurdun birleşmesiyle oluşan maskemiz, çillerin en büyük savaşçısı olur. Hafta 3 kere ve Ekim ayından mart ayına kadar maskeyi cildinize uygulamalıyız.

Bir tatlı kaşığı karbonat ve bir tatlı kaşığı yoğurt cam bir kapta karıştırılır. Birkaç dakika beklediğinizde karışım köpürmeye başlar. Sadece çillerin üzerine karışımı sürün ve 20 dakika kadar kurumasını bekleyin. Kuruduğunda karışımı yumuşak hareketlerle masaj yaparak çıkartın. Islak elle yapmazsanız karışımın bir miktarı cildinizde kalacaktır ve etki göstermeye devam edecektir.

Çillerden kurtulmak için elma sirkesi sür

Çillerden kurtulmak için ne yaparım diyorsanız size elma sirkesiyle çok kolay bir formül sunuyoruz. Bir bardak arıtılmış suyun içine bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve iyice çalkalayın. Günün her saatinde aklınıza geldikçe, temiz bir pamuğun üstüne karışımı dökün cildinizi silin. Gece yatmadan önce sürdüğünüz elma sirkesini sabaha kadar temizlememizi tavsiye ederiz. Elma sirkesi doğal meyve asidi içerdiği için çilleri kısa sürede yok eder. Kliniklerde uygulanan kimyasal peelinglerin özünde de meyve asitleri vardır.

Çillerden kurtulmak için domates suyu

Domatesin hücre yenilemesine olumlu etki göstermesi, sindirim sisteminin iyi çalışmasını sağlaması, toksinleri atmada yardımcı olması, kilo vermeyi hızlandırması gibi faydaları vardır. Ayrıca cilt problemlerinin çoğu karaciğer, böbreklerdeki toksin birikmesinden kaynaklı olduğu için domates tüketimi, cildin düzelmesinde büyük rol oynar. Domates suyu ciltte kullanıldığındaysa ölü deriler yenilenir, lekelerin rengi açılır ve uzun kullanım sonucunda lekeler yok olur. Bir domatesi rendeleyin ve suyunu çıkarın. Bir pamuk yardımıyla cildinize sürün, bir domatesin suyunu bir güne yetecek şekilde ayarlayın. Domates suyunu uyguladıktan sonra güneşe çıkmayın.

Çillerden kurtulmak için limon suyunu deneyin

Limon doğal bir meyve asidi özelliği taşır ve c vitamininin babasıdır. Limon suyu içildiğinde metabolizmayı hızlandırır ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Yenilenen bir vücutta cilt problemi oldukça azalacaktır. Limonun bakterileri yok etme özelliği bulunur, bu yüzden birçok cilt maskesinde tercih edilen bir malzemedir. Yarım limon suyunu bir tatlı kaşığı suyla karıştırın ve sabah akşam çillerinizin üzerine sürün. Hafif kızarıklık ve batma hissi normaldir ama çok fazla rahatsızlık hissedersiniz cildinizi limon suyundan arındırın.

Çilek cildin rengini açar

Diş beyazlatmada kullanılan çilek, cilt lekelerinin rengini açmada da güzel sonuçlar verir. Bir çileği iyice yıkadıktan sonra çatalla ezin. Püre haline gelen çileğin üstüne yarım çay kaşığı karbonat ekleyin. Çilek maskesini çillerin üstüne sürün ve 25 dakika bekletin. Çileği keserek yüzünüze masaj yapar gibi gezdirirseniz de faydasını görürsünüz.

Ekşi elma suyu ve çillere etkisi

Elmanın cilde faydaları oldukça fazladır; Hücrelerin yenilenme süresini hızlandırır, cildin parlamasını sağlar, ciltteki mikropları yok eder, siyah noktaları temizler. Toksinleri atmada etkili olduğu için cildin sağlığını doğrudan desteklemektedir. Eksi elmayı rendeleyin ve suyunu sıkın, içine birkaç damla limon suyu ekleyin ve çilli bölgeye uygulayın. Karışımı her gün yatmadan önce ve 5 ay hiç ara vermeden kullanmalısınız.

Kivi cildin dostudur

İçindeki birçok vitamin ve mineral, cildin canlanmasını sağlar. Gözaltındaki torbaları yok etmede ve kırışıklıkları azaltmada büyük etkisi görülmüştür. Bir tane kiviyi iki parçaya bölün ve çilli cildinize kiviyle masaj yapın. Çok bastırmadan yaptığınız masaj çillerin renginin açılmasını sağlayacaktır. Bir kiviyi günde iki kere cildinize sürebilirsiniz. Kivi masajını 3 ay boyunca ara vermeden yapmalısınız.

kivi-cil-lekeleri-icin-iyidir

Çillerden kurtulmak için soğan kullanın

Soğanda bol miktarda sülfür bulunur ve bu sayede ciltteki lekeleri yok eder.  Soğanla elma sirkesini birlikte kullandığınızda etkiyi ikiye katlamış olursunuz. Bir soğanı rendeleyerek suyunu çıkarın ve içine bir tatlı kaşığı sirke ekleyin. Maskeyi cildinize sürün, kurumaya başladığında tekrar uygulamayı tekrarlayın. Bu şekilde karışım bitene kadar devam edin. Yarım saat bekledikten sonra ılık suyla cildinizi temizleyin.

Keten tohumu maskesi yapın, çiller azalsın

Keten tohumu, tok tutma etkisinden dolayı zayıflamak için çok kullanılır. Bunun yanında çilleri azaltmak için keten tohumundan yararlanabilirsiniz. 2 bardak suyun içine 2 yemek kaşığı kadar keten tohumu ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Suyu ocaktan alın ve ılık ya da soğukken cildinize sürün. Birer saat arayla keten tohumu çayını yüzünüze uyguladığınızda ciltteki renk beyazlamasını farkedersiniz. Keten tohumu çayının kalanını dolapta saklayabilir,3 gün kadar daha kullanabilirsiniz.

Pirinç unu, süt çilleri yok ederken cildinizi sıkılaştırır.

Güneş lekesi için sıkça tavsiye edilen pirinç unu, çiller için de gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Bir yemek kaşığı pirinç ununu bir yemek kaşığı sütle karıştırın ve krem kıvamını elde edin. Cildinizi ılık suyla ya da ph değeri yüksek bir sabunla temizleyin. Ardından maskenizi çeneden alna doğru sürün, başka bölgelerdeki çilleriniz için de bu formülü uygulayabilirsiniz.  Maskeniz 20-25 dakika bekledikten sonra ılık suyla aşağıdan yukarıya doğru yüzünüzü silin. Pirinç unu, süt karışımının bir diğer etkisi cildi sıkılaştırması ve yaşlanmayı geciktirmesidir. Pilav yaptığınızda pirinç suyunu bir kenara ayırmayı unutmayın, pirinç unu cilt lekelerini azaltmaktadır.

Badem yağının çiller üzerindeki etkisine şaşıracaksınız

Çillerin yok edilmesinde başarılı bulunan badem yağı, cildin hücre yapısını da desteklemektedir. Yağları alırken dikkat etmeniz gereken nokta, yağların sentetik olmaması ve soğuk pres hazırlanmış olmasıdır. 2 yemek kaşığı badem yağı, 1 yemek kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı balı karıştırın. Çilli cildinize ince bir tabaka halinde sürün. 5 dakika sonra karışımdan bir kat daha uygulayın. Yarım saat maskenizi bekletin ve soğuk olmayan suyla yıkayın.  Maskeyi iki günde bir ve 6 ay sürekli olarak yapmanızı tavsiye ederiz.

Leave a Reply

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.