Kiraz Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?

Kiraz Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?

Kirazı uzun bir süre boyunca ve sağlıklı bir şekilde saklamak istiyorsanız derin dondurucuya koyabilir ya da reçelini hazırlayabilirsiniz. Bu iki önemli yöntem sayesinde kiraz meyvesini lezzetinden bir şey kaybetmeksizin ve istediğiniz an tüketme şansınız olur.

kiraz nasil saklanir

Kiraz Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Kiraz meyvesini yaz ve kış zamanı aynı lezzeti ile tüketebilmek için en ideal yöntem derin dondurucu da saklamaktır.

Bunun için ilk önce kira meyvelerinin üzerindeki tozları ya da ilaç kalıntılarını yıkamak sureti ile iyice arındırın.

Kiraz meyvesini yıkarken sebze ve meyve yıkamada kullanılan yıkama sıvılarından kullanırsanız meyvenin temizliğinden de emin olursunuz.

Eğer isterseniz kiraz meyvesinin saplarını iyice ayıklayabilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken husus kirazın saplarını ayıklamadan saklarsanız çok daha uzun bir süre boyunca saklama olanağına sahip olursunuz.

Bu yüzden eğer dondurucunuzda yeteri kadar boş alan var ise kirazların saplarını ayıklamadan saklamanız çok daha iyi olacaktır.

İsterseniz kiraz meyvesini derin dondurucunun içerisinde ve buzdolabı poşetinin içerisinde ya da plastik bir saklama kabının içerisine koyarak saklayabilirsiniz.

İster plastik buzdolabı poşetinde isterseniz de saklama kabında saklayın önemli olan tek husus poşet ya da kabın ağzının sıkı bir şekilde kapalı olmasıdır.

Reçel Olarak Saklama

Reçel olarak saklamak istiyorsanız kirazların saplarını iyice temizleyin, en az 1 kilo gram kadar kirazı iyice yıkayın ve çekirdeklerini bir güzel ayıklayın.

Daha sonra kirazları çukur bir kaba alın ve üzerine 1 kilo gram kadar şeker ilave edin. Sonrasında en az 2 saat kadar şekerlediğiniz kirazları dinlenmeye alın. Yaklaşık olarak 2 saat sonra kirazların üzerindeki şekerlerde eriyecektir.

Şekerleri erimiş olan kirazları tencereye aldıktan sonra kısık ateş ile pişirin. Pişmeye devam eden kirazların yüzey kısmında oluşan köpükleri kaşık ile ve dikkatli bir şekilde temizleyin.

Kirazlar reçel kıvamına gelmeye başladığında içerisine 1 paket kadar toz vanilin ilave edin ve karışımı iyice tutana dek pişirin.

Tamamen hazır olan reçelin soğumasını bekleyin. Soğuyan reçeli temiz cam kavanozlara doldurun. Bu sayede kirazlarınızı çok uzun bir süre boyunca muhafaza edebilirsiniz.

Kiraz Turşusu Yapma

Facebook grubumuzdaki takipçilerimizden Melahat Hanım’dan kirazın turşusunun da kurulduğunu öğrenmiş olduk. Melahat Hanım’ın son derece kısa ve öz tarifi şu şekilde:

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder