Reçel Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?

Hazır aldığınız reçellerin üzerinde saklama koşulları genelde belirtilir ama evde hazırlanan reçelleri hazır reçellerdeki saklama koşulları ile saklayamazsınız.

Reçelleri Cam Kavanozun İçinde Saklayın

İlk önce reçelin üstünde oluşan köpüklerin devamlı bir şekilde gerektiği çok doğru bir bilgi değildir. Tamamen soğumadan önce ya da kaynadığı zaman suya batıracağınız madenî bir süzgeç yardımı ile reçelin köpükleri alınır ise reçelin suyu azalmamış olarak kalır.

Bu aşamadan sonra yapmanız gereken sadece tencerenin yani reçelin soğumasını beklemektir.

Tam olarak reçelin soğuduğundan emin olduktan sonra reçeli cam kavanozlara dökebilirsiniz.

Reçel Kavanozu Hava Almamalı
Evde yapılan reçelin uzun ömürlü olabilmesi ve reçelin şekerlenmemesi için reçelin içerisinde hiç hava kalmadığından emin olduktan sonra kavanoz kapağı yere bakacak şekilde reçel kavanozu ters çevrilir ve reçel kavanozu beklemeye bırakılır. Bu işlem hava kabarcıklarını önleyerek kavanoz kapağının sıkışmak sureti ile hava almasının önüne geçer.

Reçeli Karanlık Ve Serin Bir Yerde Saklayın
Reçel kavanozları serin, ışık görmeyen ve havadar ortamlarda saklanmalıdır.
Reçelin küflenmemesi için, reçel yaparken asla karıştırmak için metal bir kaşık kullanmayın.

Çünkü metalin reçel ile temas etmesi sonucu kimyasal etkileşimler oluşabilir ve bu durum da reçelin saklama süresini azaltabilir. Bu küçük detay aynı zamanda sağlıklı reçeller yapmanızı sağlayan bir ayrıntıdır.

Bunların haricinde reçelin pişerken fazla köpürmesini istemiyorsanız reçelin içine kaynamaya başladığında bir parça tereyağı ekleyebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder