Parfüm kullanırken dikkat edilmesi gerekenler, Parfüm hakkında bilgiler

Parfüm kullanırken dikkat edilmesi gerekenler, Parfüm hakkında bilgiler

Baharatlı doğu kokuları yani oryantal kokular, çiçek kokuları, yosun kokuları ve meyve kokuları. Parfümlerin temel kokuları bunlardır ve bu temel kokularda genellikle ylang-ylang, anason, defne yaprağı, bergamot, menekşe, vanilya, sandal ağacı, ada çayı, gül, ahu dudu, portakal, çam, yosun, manolya, zambak, vadi zambağı, leylak, limon, lavanta, yasemin, sardunya, okaliptus gibi esanslar kullanılmaktadır.

Parfümlerde Aromatik Yağ Oranları

Bildiğiniz üzere parfümün %78 ila % 95’lik kısmı temel yağlar ve etil alkolden meydana gelmektedir. Fakat piyasadaki pahalı parfümlerde aromatik yağ oranı yaklaşık olarak %22’ dir. Eau de parfümlerde yaklaşık % 15 ile % 22 oranında aromatik yağ bulunurken, eau de toilette parfümlerde % 8 ila % 14 arası, eau de colonge parfümlerde ise bu oran %4 aromatik yağ bulunmaktadır. Aromatik yağın özelliği bulunduğu parfüme koku kalıcılığı sağlamaktır. Başka bir değiş ile aromatik yağ olanı fazla olan parfümler diğer parfümlerden çok daha kalıcıdır. Bu yüzden eau de parfümler daha çok tercih edilmektedir.

parfum kullanimi (640 x 320)Parfüm Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

• Parfümler eğer ışık geçirmeyen şişelerde ise o zaman diğer parfümlere nazaran çok daha fazla dayanıklı olurlar.
• Eğer parfümünüz bozuldu ise kolaylıkla anlayabilirsiniz çünkü bozulan parfüm inanılmaz korkunç bir koku yayar.
• Unutulmaması gereken diğer bir husus ise eğer parfümünüz bozulmaya başladı ise bunu renginin koyulaşmasından anlamalısınız. Bozulana ya da bozulmaya yakın olan parfümlerin muhakkak renkleri koyulaşır.
• Parfümünüzü asla direk güneş ışığına tutmayın ya da aşırı sıcak yerlerde saklamayın.
• Eğer kullandığınız parfümün daha kalıcı olmasını istiyorsanız o zaman kullandığınız parfümün yan ürünlerini de kullanın. Eğer bir parfümün şampuanı, vücut şampuanı, ter spreyi ve diğer ürünlerinize kullanırsanız o çok sevdiğiniz parfüm kokunuzu adeta vücudunuza kazımış olursunuz.
• Eğer parfümü direk sıkmak istemezseniz o halde parfümü odanın ortasına sıkın ve parfüm zerrecikleri yere düşerken tam ortasından geçin bu şekilde parfümünüzün kokusunu hafif ve hoş bir hale getirmiş olursunuz.
• Unutmayın parfümü gelişi güzel sürmek hiçbir işe yaramaz. Parfüm adabı doğrultusunda parfümü nabız noktalarına sürmeniz gerekmektedir. Bunlar dizlerin aka kısmı, bilekler, boyun arkası ve dirseklerin iç kısımlarıdır.
Parfüm alırken ya da daha doğrusu yeni bir koku almaya karar verdiğinizde parfümcüye girip kokuyu test ettikten hemen sonra karar vermeyin çünkü parfümün kokusunun sizin teninizde nasıl duracağı bir saat öncesine kadar belli olmaz.
• Eğer astım rahatsızlığınız var ise ya da kimyasal maddelere duyarlı bir kişiyseniz o zaman parfüm sizde kaşıntı, mide bulantısı ve baş ağrısı gibi rahatsızlıklar yaratabilir. Bu yüzden parfümünüzü alırken önce test edin ve daha sonra parfümünüzü alın.
• Parfümü kullanmanın en doğru yolu temiz bir duş aldıktan sonra kullanmaktır. Çünkü bu sırada yapacağınız spor ya da işler yüzünden terleyebilir ve parfümün kokusunu ter kokusu ile karıştırabilirsiniz.
• Parfüm almak aslında çok önemli bir iştir. Çünkü parfümünüz sizi yansıtmalıdır. Bir parfüm arkadaşınızda olağan üstü kokarken sizin üzerinizde hiç iyi kokmayabilir. Bu yüzden parfüm almadan önce bir müddet seçtiğiniz parfümün testırını ya da mini boyunu deneyin.
• Güzel kokmanın önemli bir sırrı da her gün aynı parfümü kullanmamaktır. Ev için, iş için ve sosyal hayatınız için ayrı kokularda ve özelliklerde parfüm alın. Bu şekilde yaparsanız diğer kişilerden bir farkınız ve stiliniz olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder