Halı Bakımı Ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Halı Bakımı Ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Yazın sonlarına geldiğimiz bu zamanlarda artık kaldırılmış olan halılar yeniden çıkmaya ve temizliği yapıldıktan sonra serilmeye hazır hale gelmek üzere.

Halı Bakımı İpuçları

Eğer halınızın bir ucu odadaki mobilyanın altında kalmak zorunda ise bu halınızın yönünü her ay değiştirmenizde fayda var. Hatta mobilyanın ayak kısmının altına bir ya da 2 parça kauçuk ya da paspas koyarsanız halınızın yüzeyinde mobilyanın ayak izinin oluşmasını da engellemiş olursunuz. Buna rağmen halınızın yüzeyinde iz kalıyor ise hemen halıdaki izin üstüne birkaç parça buz küpü koyun ve bu buzların kendiliğinden erimesini bekleyin ve sonrasında da ıslanmış olan halı yüzeyini saç kurutma makinesi yardımı ile iyice kurutun.

Eğer halınızı kış için evde yıkamaya karar verdiyseniz halınızı asla sert fırça ya da sıcak su ile yıkamayın. Halınızı temizlemek için kullanacağınız deterjanı da mutlaka doğal olan deterjanlardan seçin.

Eskimiş olan halınızın solmuş olan rengini yeniden canlandırabilmek için 1 litre kadar suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuz ile sadece 2 çay kaşığı kadar limon tuzu ekleyin ve bu karışım ile halınızı iyice silin. Silme işleminden sonra halınızın iyice kuruduğundan ancak fazlaca güneş ışığı almamasından emin olun.

Sentetik türden olan halılarınızın çok daha kolay bir şekilde temizlenmesi için biraz mısır nişastasını halılarınıza iyice serpin ve ardından iyice süpürün. Bu sayede halınızın içine işlemiş olan tozları dahi süpürge ile alabileceksiniz.

Halınızın üzerinde olan taze yağlı lekelerin üstüne tuz ya da karbonat serpip en az 1 saat kadar bu şekilde bekletin ve 1 saatin sonunda süpürge ile lekeyi temizleyin.

Halınızın üzerinde olan çay ya da kako ya da kahve lekelerini temizlemek için gliserin eklediğiniz soğuk suyu kullanabilirsiniz. Karışıma ölçü olarak 1 litre kadar suya 1 yemek kaşığı ölçeğini kullanabilirsiniz.

Halınızın üzerinde mürekkep lekesi bulunuyor ise fırçanızı sıcak suya batırın ve bu fırça ile mürekkep lekesin i iyice çıkartın. Lekeyi çıkardıktan sonra halınızı arap sabunundan başka bir şeyle yıkamamanız lazım.

Halınızdaki mum lekelerini temizlemek için halınızın üzere 3-4 parça kağıt havlu koyun ve ütü yardımı ile mum lekesini eritin. Bazı durumlarda bu işlem 2 ya da 3 defa daha tekrarlanması gerekebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder