Et Benleri Nasıl Yok Edilir?

Et beni, vücudun belirli bölgelerinde doğuştan çıkmış ya da daha sonradan da çıkabilecek bir ben türüdür. Kişinin sağlığını kötü yönde etkilemese de görüntü olarak ya da her ele geldiğinde kişiyi rahatsız ettiğinden, kişilerde psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Herkeste olmasa da pek çok kişide bulunur. Kiminde gözle görünür yerde kiminde ise gözle görülmeyen yerler de çıkmaktadır. Görülen yerlerde çıkan et benlerinin tedavileri de mümkün olmaktadır.

Et benleri kişilerin vücutlarında genellikle görülen bölgelerde, kahverengi ya da siyah renklerde, pirinç tanesi büyüklüğünde ben türüdür. Sonradan çıkması da mümkündür ancak genelde doğuştan beri insanların vücutların bulunmaktadır. Doğuştan gelen et benleri, yaş ilerledikçe büyüme göstermektedir. Sonradan çıkan et benleri ise genellikle vücudun çok terleyen bölgelerinde ya da sürtünmenin oluştuğu bölgelerde meydana gelmektedir.

Sağlık açısından zararı bulunmasa da et benleri görünüm açısından pek hoş bir görüntüye sahip olmamaktadır. Bu yüzden kişiler et benlerini aldırmak istemektedir. Et benlerinde kurtulmak için herhangi bir ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Vücutta ki oluşumundan dolayı ilaçlar etki etmemektedir. Kişi gerçekten rahatsız oluyor ise de cerrahi bir müdahale sonucunda et beninden kolay bir şekilde kurtulabilmektedir. Sağlık açısından sıkıntı olmadığından dolayı et beninin en önemli olayı hijyendir. Cerrahi müdahale sonucunda vücutta oluşabilecek herhangi bir durumda doktora mutlaka başvurulması gerekmektedir.

Kaç çeşit et beni vardır?

Et benlerini büyüklüğüne, kabarıklık durumuna, renklerine, davranış şekillerine göre 4 kategoride sınıflandırabiliriz. Ben Çeşitleri olarak daha çok Nevüs – Polip – Papül – Makul – Hemanjiom – aktinik Keratoz – Spider Anjioma gibi birçok tür ve tıp dilinde sınıflandırılmış bilimsel çeşitleri mevcuttur.

Et beni tedavisi:

Et beni tedavi yöntemlerin arasındaki en başarılı olanı elektrokoter sistemi ile yakma metodudur. Bu işlem ilk ağrı duyulmasını gidermek için krem veya ince uçlu iğne ile anesteziyle başlar. Et beni sayısına göre 30 dakika boyunca krem ile bölge uyuşturulur. Et beni olan bölgeye 10-15 dakika kadar tedavi uygulanır. İşlem sırasında bölgesel anestezi olduğu için ağrı hissi olmayacaktır. Sorunlu bölge birkaç gün içinde kabuk bağlayıp iyileşme sürecine girecektir. Ortalama 3-5 gün içerisinde et benlerinden eser bırakmayan bir tedavidir.

Et beni aldırma fiyatı:

Fiyat konusunda doktorunuza danışmanız gerekiyor. Et beni aldırma ücretini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunlar;’’ ben sayısına, büküklüğüne, rengine, ciltteki durumuna(kabarık mı ?), tedaviyi uygulamak doktor ve kliniği kalitesi’’ et beni aldırma ücretini etkileyen faktörlerdir.

Et beni kanser yapar mı?

Benler çeşitli renk ve boyutlardadır. Siyah ve belli bir kısmı kırmızı renkte olan benleri koparma cilt kanserine neden olabilir. Mutlaka cildiyeci doktoruna danışılmalı ve ameliyatla alınması gerekir.

Et beni için okunacak dua:

Yüzde ve elde bulunan temalar (siğil, et beni vs.) için kenarları kalemle işaretlenerek 3-5 ve 7-40 defa bu ayet okunursa Allah şifa verir.
Temra Duası: اَمْ اَبْرَمُوا اَمْرًا فَإنَّا مُبْرٍمُونَ

Okunuşu: “Em ebremû emren fe innâ mumbrimûn.”

Et benlerin oluşumunu engelleyen bitkiler:

KANTARON: Kantaron çiçeği, çakal eriği çiçeği ile eşit miktarda karıştırılır, 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık konulur, 10 dk. bekletilir, sabah-akşam 1 bardak aç karna içilir.
BAYIR TURPU: Taze bayırturpu sıkılır, yarım bardak turp suyuna 1 bardak sirke konur, 3 saat güneşte bekletilir, günde 3 defa benlerin üzerine hafif masaj yapılır.
Bitkisel öneriler kaynak:sifamarket.com

21 Comments

Leave a Reply

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.