Cilt Sorunları İçin Şifalı Bitkiler Nelerdir?

  • 24 Ocak 2015
  • 320 kez görüntülendi.
Cilt Sorunları İçin Şifalı Bitkiler Nelerdir?

Hastalıklarda sürekli olarak kullandığımız bitkiler cilt sorunlarımızda da bize yardımcı olabilecek güçtedirler. Cildimiz ile ilgili olan hemen hemen tüm sorunlarımızda bitkilerden kolaylıkla yardım alabiliriz. Bu yazımızda sadece konu cildimiz ve cildimizde baş gösteren problemlerin tamamen doğal bitkiler sayesinde giderilmesini işleyip elimizin altındaki bitkiler ile hem cilt sağlığına hem de güzelliğe nasıl kavuştuğumuzu göreceğiz.

Cildimiz İçin Şifalı Bitkiler

Kayın ağacı: Kayın ağacı diğer bir adı ile akgürgen kayıngiller familyasındandır. Kayın ağacı hoş görünümlü bir orman ağacıdır, dalları üzüm salkımı gibidir ve kabukları halka halkadır. Dallarından ve kabuklarından kayın ağacı katranı elde edilmektedir. Eğer cildinizde çil ve yüz lekesi sorunu var ise o zaman kayın ağacının kabuklarını suda iyice kaynatıp temizleyici olarak kullanmanız yeterli olacaktır. Eğer ciltte kıllanma varsa aynı şekilde kıllardan da kurtulmuş olacaksınız.

Salatalık: Salatalık kabakgillerden bir bitkidir. Halk arasında çerez niyetine yenen, sulu, ferahlatıcı ve gevrek bir bitkidir. Bol miktarda C ve A vitamini içermektedir. Cildi güzelleştirir, eldeki, yüz ve boyundaki kırışıklıkları giderir.

Hercaimenekşe: Boyu 20 cm kadar olun mavi, mor ve sarı çiçekleri olan ve menekşegillerden bir bitkidir. Sarılık rahatsızlığına iyi gelir.

Kayakoruğu: Diğer bir ismi de kalak otudur. Damkoruğugiller familyasındandır, etli ve tam yapraklı odunsu veya otsu bir bitkidir. Çiçekleri salkım biçiminde ve yeşil kısmı acıdır. Yeşil kısımlarını zeytinyağı ile karıştırıp krem yapabilirsiniz. Bu kremi egzama, nasır ve cilt iltihaplarında kullanabilirsiniz.

Saparna: Çok yıllık bir bitkidir. Tırmanıcı ve dikenli gövdeli, yeşilimsi çiçekli ve zambakgiller familyasındandır. Çiçekleri şemsiye gibidir. Kök kısımlarında saponin ve tanen bulunur. Cilt hastalıklarında oldukça faydalıdır.

Kurtbağrı: Yeşil odunsu, kış aylarında yapraklarını döken zeytingiller familyasından olan bir bitkidir. Meyveleri parlak siyah renkte ve üzümsüdür, çiçekleri ise beyazdır. Meyveleri kullanılmamalıdır ancak çiçekleri cilt kurumasına karşı birebirdir.

cilt sorunlari (650 x 310)Kudretnarı: Meyveleri 10 ila 15 cm boyunda iki uçta da işlenmiş ve şişkindir. Üzerinde kabarcıklar vardır ve sarı-turuncu renktedir. Tırmanıcı, ince gövdeli bir yıllık ve kabakgiller familyasındandır. Yaraların çok çabuk kapanmasını sağladığı gibi egzaman ve diğer cilt hastalıklarına da iyi gelmektedir.

Çöven: Diğer adı ile sabun otu, köklerinin dövülmesinden çöven elde edilir. Çiçekleri salkım şeklinde beyaz ve pembedir. Kökü büyük ve kalındır, dışı kırmızımtırak ve hafiftir. Cilt hastalıklarında faydalıdır.

Nişasta: Mısır, pirinç, yulaf, arpa ve buğday gibi tahılların tanelerinden ve patates ile özel yöntemler sayesinde elde edilen unumsu bir maddedir. Güzellik maskelerinde yoğun olarak kullanılır. Cilt rahatsızlıklarında kaşıntıyı önler ve banyo suyuna karıştırılırsa vücudu yumuşatır.

Katrancı: Çamgiller familyasındandır. Yaklaşık 40 metre boyu olan büyük bir ağaçtır. Dalları yataydır, yaprakları iğne gibi ve demet şeklindedir. Renkleri başlarda koyu yeşildir ama yaşlandıkça açık mavi yeşile döner. Kozalağı olgunken açık kestane renkli uzun oval ve yaklaşık 12 cm boyundadır. Odunu kokulu olup, tohumlarında reçine vardır. Cilt solunum yolları hastalıklarında kullanılmaktadır.

Kınakına: Kökboyasıgiller familyasındandır ve kabuğundan kinin çıkartılır. 15 ila 20 metre boyunda bir ağaçtır, kök, gövde ve kabukları kullanılır ve tadı oldukça acıdır. Cilt kaşıntılarını yatıştırmaya yardımcı olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder