Tansiyondan Kaynaklanan Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Tansiyondan Kaynaklanan Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Tansiyondan kaynaklanan baş ağrıları ve migrenin bilinen en yaygın sebepleri arasında stres ve sinir bozukluğu gelir. Birçok kişi iş yerinde, evde veya okulda yaşadıkları deneyimler yüzünden stres ve sinir bozukluğu yaşarlar.

Ancak bazı insanlar bazı olaylara farklı tepki gösterirler örneğin tüm hafta boyunca iş yerinde stres içinde olan bir kişi hafta sonu geldiğinde ve dinlendiğinde korkunç migren ağrıları ya da sinir bozukluğu yaşayabilir. Stresli hayatın bize taşıdığı sadece sinir bozukluğu ve migrenden ibaret değildir.

Daha birçok sinir rahatsızlıklarını artık çok sık yaşamaya başladığımız bu dönemlerde tüm bu rahatsızlıkları tek tek ele alıp hayatımızı cehenneme çeviren bu rahatsızlıklardan sadece tabiat ananın yardımı ile nasıl kurtulabiliriz hep beraber göreceğiz.

Tansiyondan Kaynaklanan Baş Ağrıları

Öncelikle sinirsel tansiyonu normal tansiyondan ayırmak için sinirsel tansiyonun ne olduğunu tam olarak anlamamız gerekmektedir. Sinirsel tansiyon durumunda baş ağrısı boynun arkasındaki kasların sıkışması ile başlayıp, kafatasından öne doğru sıçrayan kas spazmına dönüşür. Fakat unutulmaması gereken önemli bir nokta bu baş ağrılarının çok uzun süre boyunca çalışmak ya da ters oturmaktan da kaynaklanabileceğidir.

Tedavi Yolları:
• İki çay kaşığı badem yağına kekik, ardıç ve lavanta yağlarından üçer damla kadar damlatın. Hazırladığınız bu karışım ile şakaklarınıza ve ensenize yavaşça masaj yapın. Bu şekilde kas spazmlarını hafifletebilir ve baş ağrılarınızın ilerlemesini engelleyebilirsiniz.

• Eğer yukarıdaki yağları tercih etmezseniz rahatlatıcı çayların yardımını da alabilirsiniz. Lavanta, kestere ve güvercin otunu eşit miktarlarda karıştırın ve ihtiyaç hissettikçe bu karışımdan kendinize nefis bir çay hazırlayın, unutmayın her fincan için bir tatlı kaşığı.

Nevralji

Sinirler boyunca uzana vurucu ve keskin ağrılara nevralji adı verilir. Bu rahatsızlığın sebebi genelde sinir uçlarındaki iltihaplanmadır. Bu rahatsızlık her hangi bir yerde oluşabileceği gibi genel olarak kafatası ve yüzden geçen trigeminusaya ait sinirlerde oluşur. Bu rahatsızlığın ağrılarını genelde soğuk ve cereyan tetiklemektedir. Nevralji’nin yaygın görülen sebepleri arasında soğuk havada spor yapmak ve ıslak saç ile rüzgârlı havaya çıkmaktır. Bu rahatsızlığın tedavisinde genelde kantaron, takke otu ve güvercin otu gibi sinir tonikleri, ağrı kesiciler ve kırmızıbiber ve zencefil gibi dolaşım düzenleyiciler kullanılır.

Tedavi Yolları
• Her fincan için 1 tatlı kaşığı kadar güvercin otu veya takke otu ile birlikte kantaronu bir güzel demleyin ve toz halindeki zencefil, kırmızıbiber veya karanfilden bir tutam kadar atın.

• Ağrıyan bölgeler için demlenmiş kantaron, lavanta yağı veya limon yağı sürebilirsiniz. Bir tatlı kaşığı kadar suya beş damla kadar limon yağı damlatın. Eğer elinizde limon yağı yok ise o zaman ısıtılmış limon dilimleri veya sıcak su ile karıştırılmış limon suyunu kullanabilirsiniz.

• Yağlara alternatif olarak güvercin otu, lavanta ya da kantaron çayı ile ıslatılmış sıcak kompresler kullanılabilir.

tansiyon agrilari (650 x 310)Migren

Migren bilindiği üzere yaygın ve klasik olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Migrenin her 2 türünde de görüş hizasında beliren keskin ışıklar şeklinde rahatsızlıklar ile başlar. Ayrıca migreni olan kişilerin ellerinde iğne ucu gibi çıkıntılar ve ağızlarında metal bir tat olabilir. Klasik migren sadece birkaç dakika içinde hafiflerken yaygın migren şiddetli baş ağrıları ve ışığa karşı duyarlılık takip eder. Buna ek olarak mide bulantısı ve kusma olabilir. Eğer durum şiddetli değil ise sadece birkaç saat içinde karanlık bir odada kalındığında rahatsızlık geçer, fakat durum şiddetli ise bu durum günlerce sürebilir. Eğer migren ağrınız üç günden fazla olarak sürüyor ise o zaman hemen bir doktora görünmenizde fayda vardır.

Nedenleri
• Stres ve parlak ışığın flash etkisi.
• Kaşar, kahve, turunçgiller, domuz eti, çikolata ve kırmızı şarap ağırlıklı yanlış beslenme.
• Safra ile sorunu olan çocuklar ileriki yaşlarda migren rahatsızlığına yatkın olurlar.
• 45 yaşın altındaki migren hastalarında felç olma riski yüksektir.

Tedavi Yolları
• Bu rahatsızlıkta en çok kullanılan tedavi şekli arasında koyungözü gelir. Koyungözünün taze yapraklarını her gün çiğnerseniz krizleri önlemeye yardımcı olursunuz. Eğer çiğnemek istemezseniz o zaman hazır kapsül ya da tabletlerini deneyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bazı insanlar koyungözüne karşı hassas olabilirler ve balgam zarı ülserine neden olabilir o yüzden bu gibi bir durumda koyungözü tedavisini hemen kesmeniz gerekir.

• Migren krizi esnasında her fincan için iki tatlı kaşığı kadar kantaron, kestere ve lavanta içeren bir çay hazırlayın ve yavaş yavaş için.

• Krizi hafifletmek için ise güvercin otu tabletlerini kullanın.

• Bir tatlı kaşığı kadar badem yağına 20 damla kadar lavanta yağı ekleyin ve bu karışım ile şakaklarınıza nazikçe masaj yapın bu krizi engellemeye yardımcı olacaktır.

• Piscidia erythrina ve sarı yasemin çok kuvvetli bir iyileştiricidir. Ama buna rağmen satışları yasaklanmıştır ve bu yüzden sadece ot uzmanının yazdığı bir reçete ile alınabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder