Saç kaşıntısına ne iyi gelir?
Günümüzde saç diplerinde görülen kaşıntı pek çok insanın ortak problemi olmaya başlamıştır.Saç kaşıntısı olanlar genelde bunu pek önemsememekte ve göz ardı etmektedir. Fakat saç kaşıntısının önemsiz nedenleri yanında pek çok önemli nedeni olabileceği gibi tehlikeli hastalıkların da habercisi olabilir. Saç kaşıntısının nedeni bir doktor tarafından doğru bir şekilde belirlenmeli ve ona uygun bir tedavi yöntemiyle sonlandırılmalı.Peki, saç kaşıntısı nasıl geçer? sorusuna yanıt arıyorsanız öncelikle saç diplerinde kaşıntı neden olur? sorusun yanıtını araştıralım.
Bu Yazıda Neler Var?
SAÇ KAŞINTISI NEDEN OLUR?
Doktorlar saç kaşıntısına neden olan pek çok sebep olduğunu söylüyor. Bunlar arasında en önemlisi ise deri hastalıklarından kaynaklanan saç kaşıntılarıdır. Yaşadığımız deri hastalıkları yan etki olarak kaşıntılara neden olur.
Bir diğer sebep ise temizliğe çok fazla dikkat edilmemesidir. Özellikle kafa bölgesinde yaşanan hijyen eksikliği, kafa derimizde kirlerin birikmesine ve kaşıntının ortaya çıkmasına neden olur. Bunun için sık sık duş alınmalıdır.
Kafa derisinde yaşanan kaşıntının bir diğer nedeni de saçların yıkanması esnasında deride kalan şampuan ve sabun kalıntılarıdır. Saçın iyi durulanamaması sabun köpüklerinin deride kalmasına neden olur. Eğer hassas bir deriniz varsa bu alerjiye neden olacak ve kaşıntı yaratacaktır.
Yaşadığınız bir kepek sorunu varsa bu da yan etki olarak kaşıntı yapabilir. Öncelikle bu kepek sorununu halledip ona göre bir tedavi yöntemi bulunmalıdır.
Yaz aylarında çok fazla terlediğimiz için vücudumuz genelde nemlidir. Vücutta kalan nem de kimi zaman kir birikintisine neden olur ve bu da saç kaşıntısını tetikler. Bu sebepten kaynaklanan kaşıntı kış aylarında azalarak etkisini kaybedecektir.
Kaşıntıya neden olan daha pek çok sebep vardır; yaşadığımız ruhsal problemler yan etki olarak kaşıntıya neden olur. Sıkıntı, üzüntü ve iş hayatında yaşadığımız stres de bir başka nedendir.
SAÇ KAŞINTISI HANGİ HASTALIKLARIN HABERCİSİDİR;
Özellikle günümüzde çok sık karşılaşılan kafa derisi kaşıntısı pek çok kişi tarafından göz ardı edilmekte, sebepleri detaylı olarak araştırılmamaktadır. Halbuki bu kaşıntılar bazen gerçekten çok önemli sebepler yüzünden olmasa da kimi zaman büyük ve tehlikeli hastalıkların habercisi olabilmektedir. Bu yüzden kişi böyle bir kaşıntı yaşadığında bunun nedenini iyi belirlemeli bir uzanmadan yardım almalıdır.
Kaşıntıların pek çok hastalığın habercisi olduğundan bahsetmiştik. Bunların başında kan hastalıkları geliyor. Kan hastalıkları çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında gösterildiği için böyle bir durumda bir uzmandan yardım almanın büyük faydası vardır. Diğer hastalıklar ise mide ve bağırsak hastalıkları ve deri kuruluğudur.
SAÇ KAŞINTISINA NE İYİ GELİR VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Saç kaşıntısına en doğru tedavi yöntemini uygulamak istiyorsanız öncelikle kaşıntının birincil nedenini öğrenmelisiniz. Eğer kaşıntınız deri kuruluğundan ya da bakımsızlıktan kaynaklanıyor ise bunun için saç bakımınıza özen gösterebilirsiniz. Saç bakımına en iyi gelen şeylerden birisi mineral suyudur. Banyodan sonra saçlarınızı durulayacağınız bir şişe maden suyu içindeki mineraller sayesinde saçınızı besleyecek ve kaşıntının önüne geçecektir. Mineral suyundan sonra saçınızı suyla durulamanıza gerek yoktur.
Bunun dışında saçlarınızı ayrıca tuzlu suyla ya da kükürtlü sabun ile yıkayabilirsiniz. Öncelikle saçlarınızın hijyenik temizliğini sağladıktan sonra bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bunlarında yarar sağladığı görülmüştür.
Kafa derisi kaşıntısına iyi gelen bir başka formül de aloe veradır. Saç kaşıntısının sebebi ne olursa olsun aloe veranın kaşıntıyı yatıştırma özelliği vardır. Aloe verayı jel ve sıvı olarak bulabilirsiniz. Aloe vera sürülen saçı 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulamanız gerekir.
Kaşıntınızın nedeni alerjiler ise bunlar için herhangi bir tedavi yöntemi uygulamanıza gerek yoktur. Bir müddet sonra alerjinizle beraber kaşıntınızda kendiliğinden geçecektir.
Bunlar dışında kaşıntı nedeninizin başka bir hastalık ile ilgili olduğunu düşünüyorsanız bir doktora başvurup yardım istemeniz daha doğru olacaktır.
SAÇ KAŞINTISINDA YAPILMAMASI GEREKENLER;
Görülen kaşıntılarda neler yapmanız gerektiğini yukarıda sıraladık. Yapmanız gerekenler yanında yapmamanız gerekenler de çok önemlidir. Öncelikle saç kaşıntınızın nedenini öğrenmeden bir tedavi yöntemi uygulamamalısınız. Özellikle etraftan duyulan kür tedavileri, bakım yöntemleri denenmemelidir. Saç kaşıntısın birçok nedeni olduğu bilindiği için herkesin yaşadığı kaşıntı da aynı değildir ve bu yüzden aynı tedavi yöntemi işe yaramayacaktır. Yani bu yüzden başkalarından duyulan yöntemler kullanılmamalı.
Her şeyden önce saç kaşıntısının birincil nedeni öğrenilmeli ve ona uygun bir tedavi yöntemiyle kaşıntının önüne geçilmelidir.
Kaşıntı için kullanmadığım kalmadı ya doktorların verdikleri evde hazırladıklarım aldıklarım derken ama sonunda denemelerim faydasını gösterdi patentli keratin kullanıyorum kaşıntı geçti.
Uzun zamandir bi kasinti var .ameliyat olmustum beyin tumöründen .ondan sonra basladi.dr sordum alakasi yok dedi.cildiyeden randevu aldim henüz zaman var.endise ediyorum.kötü biseymi diye.sizcd ne olabilir.bit yok sükür.
Kan hastaligi olabilir yazilmis.yani kankanserimi anlamina geliyor acaba
kader adli arkadasim bence sen tsk sampuan kullan ve bununla ilgili losyonlu haplar var onlari kullan 20 gun filan devam et eğer gecmezse durum sende bayaaaa ileridedir ve tehlikeliitehlikeliidir
arkadaşlar saç kasintisi bit olabilir delicesine kasiniyosa kesinlikle bit vardır sizde bunun ise en iyi çözümü limon lu suyla saçları yikamaktir veya sirkeli su ile tamamen yok etmek için gaz yağı kullanın veya saça kına yakın
ben saç dökülmesi nedeniyle cildiyeye gittim her muaneye gittiğimde dökülmem için şampuanım değiştirildi bununla birlikte kafamda küçük küçük sivilcelenmeler oldu ve aşırı kaşıntım oldu kaşıntı içinde keteronama şampuan losyon ve kaşntı giderici hap kullandım bir süre sonra şampuanı kestim kaşıntım tekrar başladı losyonda kaşıntı giderici hapda kullanıyorum ama bi fayda vermiyor ne yapmalıyım