Apandisit Organının Görevleri, Apandis Ne İşe Yarar?

Apandis, kalın bağırsağa bağlı bir organdır. Kalın bağırsağın bir uzvu olan kör bağırsağa tutunur. Apandisin boyutları 7 ila 12 santimetre arasında değişir. Genelde patlamalarıyla, iltihaplarıyla ve hastalıklarıyla tanınan bu organın görevlerini birçok insan merak eder.

Apandis insanlarda bağırsaklara nazaran sindirim işlevi gören bir organ değildir. İnsanın gençlik dönemlerinde bu organ vücut savunma sisteminin önemli bir parçasıdır. Ancak insanın yaşı ilerledikçe bu organın işlevi de yavaş yavaş sona erer. Bu yüzden bebekliğimizde ve çocukluğumuzda apandis organı gayet gerekli bir organdır. Apandis, kalın bağırsağımızdaki bize zarar verebilecek virüslerin temizlenmesinde rol oynar.

Apandis organını genellikle verdiği rahatsızlıklarla tanırız. Patlayan bir apandis tüm organlara iltihap saça bilmekte hatta kişiyi ölüme kadar götürebilmektedir. Bu gibi apandisit hastalıklarında en rahat çözüm ameliyatla bu organın alınmasıdır. Ameliyatla alınması ise aslında bu organın insan için vazgeçilmez bir organ olmadığının da göstergesidir.

Apandisit sağda mı solda mı ? Cevap : Sağ taraftadır.

apandisit sağda mı solda mı ? Cevap : Sağ taraftadır.
https://www.youtube.com/watch?v=fuI-oZ6yfbE

9 Comments

Leave a Reply

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.