Akreplerle Nasıl Mücadele Edilebilir?

Akreplerle Nasıl Mücadele Edilebilir?

Akrepler kuyruklarında taşıdıkları zehirli iğne nedeniyle çok zehirli ve tehlikeli bir eklem bacaklı türüdür. 3 -18 santimetre arasında olabilen bu tür, genellikle kuru, sıcak, taşlık bölgelerde yaşar.

Ölene kadar bulunduğu bölgeyi terk etmez ve taşların altı, kaya oyukları gibi yerlerde yuvalanır. Yağmurlu dönemlerde, evlerin bodrum veya çatı aralıklarına yerleşir. Banyo küvet ve lavaboların altları, mutfak dolapları akrepler için ideal yuvalanma yerleridir. Gündüzleri yuvalarında geçiren akrepler, geceleri aktiftir. Küçük böcekleri, örümcekleri avlayarak beslenir.

Akreplerden kurtulmak için yapılacak ilk işlemlerden biri evlere girmesini engellemektir. Binalara kapı aralıklarından, pencere kenarlarından, su borusu kanallarından girebilirler. Öncelikle bu ve benzeri aralıkları kapatmak, tamir ve izole etmek gerekir. Pencere ve balkonlara ulaşan sarmaşık gibi bitkiler de akrepler için yol olabilir.

Yuvalanmalarını engellemek için banyo ve mutfak tezgahlarının altında kaçak su ve nem varsa bu bölgelerin de temizlenmesi ve kurutulması gerekir.

Var olan akreplerden kurtulmanın en iyi yolu ilaçlamadır. Kapalı alanlarda yapılacak ilaçlama için profesyonel şirket ve çalışanlarından yardım almak en doğru karardır. Amatör yöntemler çoğu kez başarısızlıkla sonuçlanır. Akrep ilaçlama işlemi sıvı veya toz formundaki ilaçlarla yapılır. Sıvı ilaçlamanın tüm bölgeye yayılacak şekilde uygulanması ve uygulama esnasında bölgenin izole edilmesi gerekir.

Akrep ilaçlama uygulamasında, ilaçlama şirketinin Sağlık Bakanlığı onaylı olması ve garanti vermesi, dikkat etmemiz gereken önemli bir husustur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder