Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları: Pudra Maskesi

Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları: Pudra Maskesi

Pudra maskesi, cilt bakım yöntemlerinden biri olarak kullanılan, bir cilt temizleme şeklidir. Pudra maskesi nasıl yapılır? Pudra maskeleri nelerdir? Gibi sorularınıza yanıt alacağınız tüm detaylar yazının devamında!

Pudra Maskeleri ve Tarifleri

Kusursuz, yumuşacık, sağlıklı ve nefes alan bir cildiniz olsun istiyorsanız, pudra maskesi bakım yöntemlerini kesinlikle denemelisiniz. Pudra maskeleri ve tarifleri;

pudra-maskesi

Pudra Maskesi

1- Bebek Pudrası ve Süt Maskesi

Sütün vücuda faydaları saymakla bitmiyor, peki cildiniz için süt hiç kullandınız mı? Parlak ve canlı bir cildiniz olsun istemez misiniz?

Sütü cildinizin sağlığı için farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Bunlardan biri de cildinize süt maskesi uygulamaktır. Peki, süt maskesi nasıl yapılır?

Süt maskesi yapılışı:

Malzemeler;

  • 3 yemek kaşığı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme bebek pudrası (pudrayı bilindik markalardan satın alarak kullanınız.)

Maskenin Yapılışı;

  • Temiz bir kabın içine sütü ve bebek pudrasını koyun, kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Yıkayıp temizlediğiniz cildinize bir katman şeklinde hazırladığınız karışımı sürün.
  • Maskeyi yüzünüzde 15 dakika bekletin ve ardından ılık su ile yıkayarak durulayabilirsiniz. Maskeyi haftada 1 (bir) kez uygulayarak parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

pudra-maskesi

2- Gül Suyu Pudra Maskesi

Parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için gül suyu pudra maskesi bakım yöntemini deneyebilirsiniz. Gül suyu pudra maskesi tarifi:

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı tepeleme bebek pudrası (bildiğiniz marka ve kapalı kutularda muhafaza edilmiş pudralar kullanınız.)
  • 3 yemek kaşığı gül suyu (yine bildiğiniz markaları tercih etmelisiniz.)

Maskenin Yapılışı;

  • Temiz bir cam kase içine malzeme listesinde belirtilen miktarda bebek pudrasını ve gül suyunu koyup, kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Cildinizi en az 2 kez ılık su ile yıkayarak temizleyin, ardından, hazırladığınız karışımı ince bir şekilde maske gibi cildinize sürün.
  • Uyguladığınız maskeyi 15 dakika kadar yüzünüzde bekletin ve maske kuruduğunda yüzünüzü yıkayarak, pudrayı durulayabilirsiniz.

pudra-maskesi

Bebek Pudrası Maskesi Cilt Beyazlatma İçin Kullanılır mı?

Bebek pudrası, cilt bakım yöntemlerinde kullanıldığında, hamilelik sürecinde meydana gelen veya güneş ışığından kaynaklı oluşan lekelerin azaltılmasına yardımcı olur. Günlük bakım kremleriyle birlikte kullanıldığında ise cilt rengini 1 2 ton açtığı da görülmektedir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde uygulayabileceğiniz cilt bakım yöntemlerindendir.

Gül Suyu ve Bebek Pudrası Maskesi Nasıl Yapılır?

Pudra maskesi ile, cildinizdeki yağı ve kiri arındırarak, derinlemesine temizlik sağlayabilirsiniz. Gül suyu ve bebek pudrası kırışıklıklarınızın azalmasına yardımcı olarak, yeni kırışıklıkların oluşmasını da engelleyebilirsiniz. İçinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde de cildinizi besleyerek canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Gül suyu ve bebek pudrası maskesi bakım yöntemini haftada en az 1 (bir) kez yüzünüze uygulayarak cildinizin olduğundan daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.

İlginizi çekecek diğer yazı: Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Cilt Bakımı İpuçları

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder