Mobilya Ve Halıdan Su Lekesi Nasıl Temizlenir?

Mobilya Ve Halıdan Su Lekesi Nasıl Temizlenir?

Bazı durumlarda sızdıran su boruları, taşmış olan leğen ya da banyo, zarar gören çatılar bile halıda çok ağır lekelerin oluşmasına neden olur.

Çünkü bu unsurlar yüzünden halıya yayılan aşırı su sadece lekeleri çözmekle kalmaz aynı zamanda da halının arkasını ıslatır, halının iç yüzeyine iyice işler ve halının su izleri ile kirlenmesine neden olur.

Halıda meydana gelen bu aşırı ıslaklık nedeni ile sadece halılar değil zemin dahi küflenebilir ve bu küflenme nedeni ile hiç hoş olmayan kokular da meydana gelebilir.

Yine bu aşırı su ile küflenme nedeni ile bazı halılar solabilir hatta ve hatta bu halıların boyaları dahi akabilir.

Bu yüzden bu tür aşırı ıslanma durumlarında hiç vakit kaybetmeden banyo havluları yardımı ile fazla su hemen halıdan emdirilmelidir. Gerekirse fazla suyu tamamen emdirdiğinizden emin olmak için havlunun üzerinde yürüyebilir ve havlunun suyu iyice emmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer su çok fazla ise yapılması gereken ilk hareket vakit kaybetmeden halıyı toplamak ve halının diğer tarafını çevirerek kurutmaktır. Eğer gerekli görürseniz saç kurutma makinesi ya da sıcak fanı tutarak da yağmurlu havalarda halıyı dışarıya çıkartmaksızın kurutabilirsiniz.

Fakat içerde kurutma yapacaksanız halının cinsinden emin olmanız gerekmektedir. Çünkü bazı halılar sentetik karışım içerirler ve bu halılar da radyatör peteklerine yaklaştırıldığında hemen yanabilirler.

Eğer halınız çok fazla bir şekilde ıslandı ise ve kış dolayısı ile kurutmanız da kolay olmayacaksa ve halınız çok değerli ise mutlaka uzman bir temizleme firmasını kullanmanızda fayda var.

su lekesi nasil cikar

Mobilyadaki Su Lekeleri

Mobilyaların üzerinde olan su lekeleri hem sızan vazolardan hem de ıslak bardaklardan dolayı oluşabilir.

İlk adım olarak mobilya üzerinde lekenin bulunduğu kısmın cilası çıkartılmalı ve sirkeli nemli bir bez yardımı ile ıslak olan leke silinmelidir. Bu işlem hem eski cilanın çıkmasını hem de tahtanın koyulaşmasını sağlar. Bu işlemin ardına hemen mobilya yüzeyi iyice kurutulmalıdır.

Daha sonra lekeli bölge üzerine neft yağı ya da vazelin uygulanmalıdır. Bu uygulamayı lekenin dış tarafından leke merkezine doğru uygulayın.

Sonra daha fazla miktardaki yağ ya da vazelin yardımı ile lekeli alanı iyice kaplayın ve sonrasında temiz ve ıslattığınız bir toz bezi yardımı ile ovmaksızın en az birkaç saat boyunca bekletin.

Birkaç saat sonra toz bezinin üzerine sıcak ütü koyup bezi biraz ısıtın. Bu uygulama ahşap yüzeyin yağı iyice emmesini sağlayacaktır. Son uygulama olarak da her zaman yaptığınız gibi mobilyayı güzelce cilalayın ve eğer iz hala var ise yeniden ovma işlemini yenileyin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder