Köpek Bakımı İçin Pratik Bilgiler

Köpek Bakımı İçin Pratik Bilgiler

Köpeğiniz ve siz birer dostsunuzdur öyle değil mi? Peki dostunuzu daha yakından tanımak ve onu daha iyi anlamak hatta ona daha iyi bakmak istememi siniz? Elbette istersiniz. Şimdi sizlerle sadık dostunuz köpeğiniz hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatacağız.

Köpeğinizin Deri Bakımı

Köpeğinizin deri bakımında bilmeniz gereken birkaç nokta köpeğinizin daha huzurlu bir hayat sürmesini ve daha rahat yaşamasını sağlamakta önemli olacaktır.

1)Köpeğinizi ayda bir kereden fazla yıkamayınız.
2)Köpeğinizi yıkarken kendi şampuanınızı değil köpek şampuanını kullalnınız.
3)Köpeğinizi deri sorunları olan diğer hayvanlardan uzak tutun.
4)Düzenli olarak köpeğinizi tarayın.
5)Köpeğinizin güneşlenmesini sıklıkla sağlayın.
6)Köpeğinizin derisi ve tüyleri hakkındaki değişimleri veterineriniz ile paylaşın.

Köpeğinizin Tırnak Bakımı

Deri bakımı kadar köpeğiniz için önemli olan diğer bir konu ise tırnak bakımıdır. Köpeğinizin tırnaklarına özen göstermeniz, köpeğinizin sağlığı açısından oldukça mühimdir.

1)Köpeğinizi düzenli bir şekilde yürüyüşe çıkarmayı sakın ihmal etmeyiniz. Çünkü tırnaklarının doğal yollar ile aşınması köpeğiniz için en iyisidir.
2)Köpeğinizi uzun tüylü ırklardan birisi ise, yılda iki defa parmak araları dahil tıraş ettirin.
3)Düzenli olarak yürüyüşlerden hemen sonra, köpeğinizin tırnak aralarını kontrol etmeyi ve temizliğini yapmayı ihmal etmeyin.
4)Köpeğinizin tırnaklarının törpülenmesi için ona sert bir zemin hazırlayın. Bunu kendiniz yapamıyorsanız, sadece bunun için hazır olarak satılan sert zeminlerden alın.kopek yikama banyo bakimi nasil yapilir (600 x 480)

Köpeğinizin Kulak Bakımı

Köpeğiniz hakkında ne kadar çok şey bilirseniz o kadar iyi olacaktır. Şimdi ise köpeğinizin kulak bakımı hakkında bilmeniz gereken önemli noktaları sizlere sunacağız.

1)Köpeğinizi yıkarken köpeğinizin kulakları arasına sakın su kaçırmayın.
2)Arabada giderken köpeğinizin açık pencereden kafasını çıkarmasına izin vermeyin.
3)Kulak sorunları yaşadığında sorunu siz değil, bırakın veteriner çözsün.
4)Uzun tüylü ırklarda kulak tüylerini kısa kestirmeye dikkat edin.
5)Eğer köpeğiniz cocker gibi uzun ve sarkık kulaklı bir ırk ise, muhakkak özel su kapları alın ve köpeğinizin kulaklarının suya girmesini önleyin.
6)Uzun otlarla kaplı alanlarda gezdiğinde köpeklerinizin kulaklarını kontrol etmeyi unutmayın.
7)Altı ayda bir veterinerinize köpeğinizin kulaklarını kontrol ettirin.

Köpeğinizin Göz Ve Diş Bakımı

Köpeğiniz için hayati önem taşıyan diğer organlar onların gözleri ve dişleridir. Gelin köpeğinizin gözleri ve dişleri hakkında bilmeniz gereken en önemli bilgileri öğrenelim.

1)Köpeğiniz uzun tüylü ırklara mahsupsa, köpeğinizi tıraş ettirirken göz çevresini iyice açtırın.
2)Köpeğinize uygun olan kuru mamayı seçin.
3)Köpeğinize, şekerli ve yumuşak yani bakterilerin üremesine yer verecek yiyecekler vermeyin.
4)Eğer köpeğinizde ağız kokusu sorunu varsa bunu görmezden gelmeyin ve hemen veterinerinize kontrole gidin.

Köpeğinizin Hasta Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Köpeğiniz hakkında yapmanız gereken bir çok şeyi yukarıdaki yazı ile öğrendiniz. Fakat köpeğinizin ilk defa hasta olduğunda bunu nasıl anlayacaksınız bunu biliyor musunuz? Köpeğinizin hasta olp olmadığını ve acil veteriner yardımına ihtiyaç duyup duymadığını anlamanız için sizlere yardımcı olacağız.

1)Köpeğinizin hasta olup olmadığını anlamak için, öncelikle sağlıklı köpek nasıl olur onu anlamanız lazım. Sağlıklı bir köpek dakikada 15-20 defa nefes alır ve verir. Sağlıklı köpeğin kulakları temiz kokar, gözleri parlaktır ve tüyleri ışıldar.
2)Fiziksel görünüşündeki değişikleri arayın. Köpeğiniz hastalandığı zaman fiziksel olarak bazı değişiklikler köpeğinizde baş gösterecektir.
a)Kırmızı şişmiş gözler
b)Akan ve yaralı burun
c)Sürekli kaşınan kulaklar
d)Kilosunda ani değişiklik
e) Garip bir vücut kokusu
f)Tüylerinin bir kısmını tamamen yitirmesi
g)Dokunduğunuzda hissedeceğiniz kabarıklıklar veya şişlikler.
3) Hasta olan köpeğinizde davranış bozuklukları baş gösterecektir. Kaşınma, kusma, titreme ve diğer yukarıda saydıklarımız ve semptomları kendini göstermeye başlayacaktır. Yapmanız gereken diğer bir kontrol ise köpeğinizin damağını kontrol etmenizdir.

Tüm bu saydıklarımın hepsinin olmasını sakın beklemeyiz, çünkü o zaman çok geç kalmış olabilirsiniz. Bu belirtilerden herhangi birini fark ettiğiniz anda köpeğinizi hemen veterinerinize götürmeli ve kontrollerini yaptırmalısınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder