Kış Çayının Faydaları Ve Hazırlanışı

Kış Çayının Faydaları Ve Hazırlanışı

Adı üzerinde kış çayı demek sadece kış aylarında içilen ve kişiyi kış zamanının getirdiği hastalık ve yorgunluklara karşı koruyan çay ya da çaylar demektir.

Fakat kış çayları diğer çaylarda olduğu gibi kek, şekerleme ya da çikolata veya pasta gibi şekerli gıdalar ile kesinlikle içilmemelidir.

Kış çayının yanında çayında etkisini arttıracak olan kuru erik, kuru incir ve kuru üzüm gibi kuru meyveler yenmelidir. Çayın etkisi iyice arttırılmak istenirse çay ile birlikte 1 tatlı kaşığı ya da 1 çay kaşığı kadar bal tercih edilebilir.

Kış Çayının Faydaları

Kış çayının ya da çaylarının faydaları arasında elbette en başta kişinin içini sıcak tutması ve kişiyi soğuk havanın getirdiği üşüme hissinden koruması vardır. Bunun dışında kişinin bağışıklık sistemini güçlendirir, çok zengin bir vitamin kaynağıdır, soğuk algınlığını hızlı bir şekilde iyileştirir.

Kış Çayı Nasıl Hazırlanır?
Kış çayı birkaç bitkinin karışımı ya da tek bir bitki ile hazırlanan çay demektir. Kış aylarında en çok içilen çaylar arasında zencefil çayı, portakal çayı, kuşburnu çayı, papatya çayı, nar çayı ve ıhlamur çayıdır.

Bu çaylar dışında birde kırmızıbiber çayı, tarçın çayı, mandalina kabuğu çayı ve naneli papatya çayı bulunmaktadır.

Kırmızı Biber Çayı
Bu önemli kış çayını hazırlamak için bir tutam yarım mandalina, 1 tutam tarçın ve 1 tutam kırmızı acı biber demliğe atılır ve üzerine yeni kaynamış olan ve 1 büyük fincan kadar kaynar su ilave edilir. En az 5 ila 10 dakika kadar karışım demlemeye bırakılır. Hazırladığınız bu çay özellikle çok üşüyen bir yapıya sahipseniz içinizi hemen ısıtacak hatta ve hatta yakacaktır.

Tarçın Çayı
Doğranmış olan bir zencefil kökü ve 4 tane karanfili 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ile karıştırın. Daha sonra bu karışımın üzerine 1 litre kadar soğuk ve temiz su ilave edin. Karışımı kaynaması için ocağa koyun ve çok fazla olmamak sureti ile kaynatın. Daha sonra başka bir demliğe 2 yemek kaşığı kadar çay koyup üstüne henüz kaynattığınız baharatlı çayı ilave edin.

Normal çay ve baharatlı çay karışımını en fazla 10 dakika kadar kendi halinde demlemeye bıraktıktan sonra içerisine limon suya ya da bal ilave ederek içebilirsiniz.

Mandalina Kabuğu Çayı
En fazla 1 çorba kaşığı kadar daha önceden doğranıp kurutulmuş olan mandalina kabuğu, 1 tutam kuru gül yaprağı, 1 tutam kekik, 1 tutam aynısefa ve 1 tutam papatya ile iyice karıştırın. Daha sonra karışımın üstüne henüz kaynattığınız 2 bardak kadar suyu ilave edin ve 15 dakika kadar kendi halinde demlemeye bırakın. Demleme sonrasında çayı iyice süzün ve içerisine isterseniz bal ilave edip için.

Naneli Papatya Çayı
1 tatlı kaşığı siyah çay, 1 tatlı kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı papatyanın üzerine 1,5 su bardağı kadar kaynamış su ilave edin. Bu karışımı 10 dakika kadar demlemeye bıraktıktan sonra çayı süzün ve içine limon ya da bal ekleyip için.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder