Kasım ayında bahçede yapılacak işler

Kasım ayında bahçede yapılacak işler

Kasım ayında hava şartları ve toprağın durumuna göre her türlü toprak bakimi yapılır. Özellikle yabani otların alınması ve bitkilerin diplerini kabartmak gerekir. Bitkilerin köklerini organik gübre ile örtülüp zor çetin kış mevsimine hazırlamak gerekir. Organik gübre olarak torf, yaprak çürüntüsü kompost gibi kullanmanızı tavsiye ederim.

Kasım ayında fidan dikimi:

Kasım ayı fidan dikimi için uygun dönemlerden biridir. İster kökleri açık olan fidanlar isterseniz kökleri kap içerisinde topraklı fidanlar için çok elverişlidir. Dikim yapılacak toprak kar ve don yüzünden çalışmanızı zorlayacak döneme kadar fidan dikimi yapabilirsiniz.

Kasım ayı budama içinde elverişlidir:

Kasım ayı fidan dikimi kadar bitkilerin budanması içinde en uygun aylardandır. Sonbahar budaması özellikle çiçeklerini baharda meydana getirdikleri sürgünler üzerinde veren ağaççık ve süs çalıları için önemlidir. Güllerde budama, dal ve sürgünlerin yarı yerinden kesilmesiyle yapılırken diğer bitkilerde budama şekli, bitkinin cins ve ihtiyacına göre ayarlanmalıdır. Bu dönemde budanan dal ve sürgünlerin uçları kışın donabilir. O zaman bu ölü uçların baharda yeniden kesilmesi gerekir.

Kasım ayında tarım:

  • Yazlık sebze yerlerinin çiftlik gübresi ile gübrelenmesine ve toprak işlenmesine devam edilir.
  • Elde edilen tohumların kurutulması, ambalaj ve muhafazası yapılır.
  • Kışlık sebzelerin bakımına, hasat ve pazarlama işlerine devam edilir.
  • Lahana kelebeği, lahana kokulu böceği ve yaprak bitlerine karşı mücadeleye devam edilir.
  • Taze soğan ekimi yapılır.
  • Örtü altı sera yetiştiriciliğinde, biberlerin bakım işleri ve budaması yapılır. Çapalama ile birlikte, çok hafif boğaz doldurulur. Fungisitlerle koruyucu ilaçlama yapılır.
  • Çilek dikimi yapılır.

Kasım ayında hangi çiçekler ekilir:

Kasım ayında dikilmesi uygun olan çiçekler, menekşe, süs lahanası, çuha, siklamen ve kasımpatıdır. Bu çiçeklerin, soğukta yaşayabilmeleri nedeniyle bahçe ortamında da ekstra bir bakıma ihtiyaç duymazlar. Kendi doğal ortamlarında gerektiği kadar sulanmaları bakım için yeterli oluyor. Evlerde ise kışın tüm bitkiler kolaylıkla yetiştirilebiliyor. Çünkü kış mevsiminde evler sera görevi görüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder