Jel ile ilaçlama nasıl yapılır? Jel ilaçlama yöntemi sağlıklı mıdır?

Jel ile ilaçlama nasıl yapılır? Jel ilaçlama yöntemi sağlıklı mıdır?

Jel ile ilaçlama daha sonradan geliştirilmiş bir metodudur ve sonrasındaki aşamaların kolaylığı nedeniyle de tercih edilmektedir.

Bu uygulamada püskürtme ya da pompalama yapılmaz. Kimyasal jel böceklerin olduğu belli bölgelere sürülür ve tüm süreç bundan ibarettir.

Sağlık açısından;

Öncesinde ya da sonrasında özel bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Dolayısıyla ilaçlama esnasında evde bulunabilirsiniz. Eğer varsa, evcil hayvanlarınız için de güzen bir yöntemdir. Kokulu olmadığı için hiç bir rahatsızlık vermez ve bir tehdit de oluşturmaz.jel ilaclama saliklimidir

Bu yöntemde uygun görülen yerlere kimyasal bir jel sürülür. Jelde haşereleri kendine çekecek bir koku mevcuttur. Bu kokuyu alan haşereler yuvalarından çıkarak jele gelirler ve jeli yerler.

Daha sonra yuvalarına dönerler ve burada ölürler. Ölen hayvana bulaşan jel nedeniyle diğer haşereler ölen hayvanı yer ve onlar da ölür. Böylece kısa zamanda tüm koloni ölmüş olur.

Dikkat edilmesi gerekenler;

Elbette bu yöntemde de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcuttur:

Jelin sürüldüğü bölgeler kesinlikle temizlenmemelidir ki etkinliğini uzun süre koruyabilsin.

Özellikle ev hanımları için en sevindirici nokta ise mutfak ilaçlamalarında hiçbir öne hazırlık yapmaya gerek bırakmamasıdır. Tüm mutfak eşyalarınız ve jele sürülmedikçe tüm yiyecekleriniz mutfaktaki yerlerinde kalabilir.

Sonrasında da hiç bir temizliğe gerek kalmadan tüm eşyalarınızı kullanabilirsiniz. Etkisi üç ay boyunca devam eder. Yaşlısı, hastası olanlar ve çocuklu aileler tarafından özellikle tercih edilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder