İncir Hangi Mevsimde Olur, İncirin Faydaları Nelerdir?

İncir Hangi Mevsimde Olur, İncirin Faydaları Nelerdir?

İncir halk arasındaki diğer adları ile yemiş, ballıdarı veya bardacık, Latince ismi ile ‘’ficus carica’’ dır. İncir bitkisi 5 ila 10 metre boyunda, yaz sonunda meyve veren ve parçalı yapraklı bir bitkidir.
İncirin Yetiştiği Yerler Nerelerdir?
İncir bitkisi sıcak Akdeniz ülkelerinde yetişmektedir. İncir ülkemizde en çok Ege bölgesi olmak üzere ülkemizin her yerinde yetişmektedir.

İncirin Kullanılışı Nasıldır?

• İncir bitkisinin yaprağı su ile kaynatılarak dahilen kullanılmakta, lapa yapılmak şartı ile ise haricen kullanılır. İncirin meyvesi ise birkaç farklı şekilde kullanılmaktadır. Bu kullanım şekillerinden en çok bilinen muhteşem meyvesini yemek ile gerçekleşir. Tam olgunlaşmayan ham incirler ise en çok reçel olarak yada kesilip sütünün alınması ile kullanılır.
• Kuru incir elde etmek için ise sonbaharda toplanan olgun incirler kekik suyuna batırmak sureti ile güneşte bekletilirler ve bu şekilde kurutulurlar. Kurutulmuş olan incirler suda kaynatılıp veya şurup haline getirilip ilaç olarak kullanılır.
• İncir şurubu yapmak için 3 adet incir alınır ve parçalara ayrılır daha sonra 0.5 litre suyun içerisinde 4 saat kadar tutulur daha sonrasında ise temiz bir bez ile sıkılarak süzülür. Elde ettiğiniz bu sıvıya 300 gram kadar toz şeker eklenir ve bir taşım kaynatılır ve sonrasında soğutulur.

İncirin İçindeki Maddeler Nelerdir?
İncir bitkisinin içinde organik asitler, A, B, C vitaminleri, sabit yağ ve şeker bulunmaktadır.

İncirin Tıbbi Etkileri Nelerdir?
• İncir bitkisinin yaprakları dahilen yatıştırıcı ve dışkıyı yumuşatıcı özelliğe sahiptir. İncir yaprağını dahilen kullanmak için ise 50 gram kadar kuru yaprağı 1 litre kadar suda bir güzel kaynatın ve bu karışımı günde 2 ila 3 bardak arasında için.
• İncir yaprakları haricen kullanıldığında özellikle lapası çıbanlar ve basur memeleri üzerine konulmaktadır. Bunun amacı basuru küçültmek, çobanda ise cerahati toplama amacı güdülmektedir.
• Kuru incirin suyu ve şurubunu çocuklarınızda müshil amacı ile korkmadan kullanabilirsiniz. Kuru incir suyu ve şurubu müshil etkisi dışında göğsü yumuşatmakta ve balkgam söktürmektedir. Bu özelliklerinden faydalanmak için ise günde 3 fincan kadar içmeniz yeterlidir.
• Ham incir sütü haricen kullanıldığı zaman siğilleri küçülttüğü hatta yok ettiği bilinmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder