İlaçlar Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?

İlaçlar Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?

İlaçları saklamak için en ideal yer rutubetsiz, serin ama kuru yerlerde ve oda ısısında saklamaktır. İlaç şişesi ya da kutusunun ağzı sıkı bir şekilde kapanmalıdır.

İlaç dolapları özellikle sürekli ıslanan ve bu nedenle de sürekli rutubetli ve sıcak olan banyolarda bulunmamalıdır. İlaç kapakları her zaman için kapalı olmalıdır.

İlaçlar sadece kendi tüplerinde, kutularında ya da şişelerinde durmalı ve başka bir şişe, tüp ya da kutuya konmamalıdır. Bu sayede ilacın kendi talimatlarını her an bulabilmeniz ve ilaçlarınızı karıştırmamanız sağlanmış olur.

Şurubun üzerinde soğuk saklanmalıdır bilgisi yok ise ya da doktorunuz veya eczacınız size bu yönde bir öneride bulunmamış ise şurubu asla buzdolabına koymayın.
İlaçlar her zaman için hem çocukların hem de hayvanların ulaşamayacağı ve göremeyeceği yerlerde saklanmalıdır. Bu sayede meydana gelebilecek ilaç zehirlenmelerini de önlemiş olursunuz.

İlaçlar asla güneş gören odalara konmamalıdır. Ya da ilaçları arabalarda kalorifer peteklerinin üstünde bırakmayın. Bilhassa sıcak günlerde kapalı bir arabanın içerisinde uzun bir süre bırakılmış olan ilaçları kullanmak doğru değildir. Çünkü bu ilaçlar uzun bir süre ısıya maruz kaldıkları için bazı bozulmalara uğramış olabilirler.

Özellikle burun, kulak ve göz damlaları açıldıktan sonra en fazla 15 gün boyunca kullanılabilirler. Bu sürenin sonrasında ise bu ilaçların içerisinde bakteri üremesi başlayacağından bu ilaçlar 15 gün sonra kullanılmamalıdır.

İlacınız soğuk kullanılması gereken türden bir ilaç ise ilaç zaten size buz torbası ile verilecektir. Eğer ilacı aldıktan sonra gideceğiniz yer uzakta ise mutlaka eczacınıza bunu söyleyip buz takviyesi yapmasını isteyin.

İlaçlar son kullanma tarihlerine dek kullanılabilirler. Yani bir ilaç son kullanma tarihine yaklaştığı için aslında bozuk bir ilaç değildir. Bu yüzden de ilacı son kullanma tarihi gelene dek güvenle kullanabilirsiniz.

Fakat son kullanma tarihi geçen ilaçlar da kesinlikle kullanılmamalıdır. Bir ilacın son kullanma tarihi testler sonucunda belirlenmektedir. Bu yüzden son kullanma tarihi ilaçlar için çok önemlidir. İlaçlarınızın son kullanma tarihlerini her zaman bilmek için, ilaç dolabınızı düzenli bir şekilde kontrol etmenizde fayda vardır. Son kullanma tarihleri geçen ilaçları atarken de hem çocuklarınızın hem de hayvanların açamayacağı bir şekilde yok etmeye çalışın.

Yaşadığınız bölgede atık ilaçlar eczaneler ya da sağlık kuruluşları tarafından toplanıyor ise bu ilaçları yani son kullanma tarihi geçen ilaçları gerekli yerlere götürerek yok edin. Bu sayede sadece çocuklarınızın sağlığı değil çevreninde korunmasına yardımcı olursunuz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder