Hindistan Cevizi Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?

Hindistan Cevizi Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?

Hindistan cevizinin tarihi milyonlarca yıl önceye dayanmaktadır. Meyvenin orijinal vatanı bilinmemekte fakat kökeninin Güney Asya ile Güney Amerika olduğu düşünülmektedir.

Hindistan cevizi henüz yaşken yeşil renktedir ve meyve kurumaya başladıkça yeşil renk yerini kahverengi bir kabuğa bırakır.

Hindistan cevizinin kabuğu kırıldıktan sonra içine ulaşıldığında önce kalori değeri düşük ama çok besleyici olan Hindistan cevizi suyuna ulaşılır. Ulaşılan bu su Hindistan cevizi sütü değil sadece suyudur. Hindistan cevizi sütü Hindistan cevizinin etli olan kısmının iyice ezilmesi ile elde edilen bir süttür. Hindistan cevizi suyuna ulaşılınca çok tatlı ve çok lezzetli olan

Hindistan cevizinin etli kısmına ulaşılır. Hindistan cevizinin bu etli kısmı istenirse yenilebilir.

Eğer isterseniz Hindistan cevizinin suyunu iyice boşalttıktan sonra cevizini kırmadan önce 180 derecede ısıtılmış olan bir fırının içinde kısa bir süre bekletebilir ve bu sayede de Hindistan cevizi kabuğunun etli kısmının çok daha kolay bir şekilde ayrılması sağlanabilir.

Hindistan cevizini kırmadan saklamak isterseniz oda sıcaklığında en az 4 ay kadar saklayabilirsiniz.

Hindistan cevizini dilerseniz rendeledikten sonra hava almayan saklama poşetlerine koyup dondurucuda en fazla 6 aya kadar ve buzdolabında en fazla 4 gün boyunca saklayabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder