Halıdaki Yanık Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Yanık Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki yanık lekelerini temizlemek hiç kolay değildir. Bu lekelerden halıyı tamamen arındırmak için zaman ve bazı malzemelere ihtiyacınız vardır.

Yanık Lekesi Nasıl Çıkar?

Yanık lekesini çıkartmak için elektrik süpürgesi, makas, geniş dişli tarak ve kullanılmamış zımpara kağıdına ihtiyacınız var.

1. Yanık lekesini çıkartmak için ilk adım zımpara kağıdı yardımı ile halıdaki yanık lekeli bölgeyi sadece dairesel hareketler yardımı ile zımparalama işlemine tabi tutun.

2. Daha sonra zımpara yardımı ile halıdan temizlediğiniz parçaları hemen elektrik süpürgesi yardımı ile süpürün.

3. Zımparalama işleminden sonra halı yüzeyinde kalmış olan siyah parçaları hemen ince uçlu bir makas yardımı ile kesin.

4. Daha sonra halınızın yüzeyini düzgün bir şekilde tarayın.

Bu işlemlerin ardından eğer halen halınızın üzerinde yanık lekesi kaldı ise biraz su ve 10’a 1 oranda hidrojen peroksidi iyice karıştırın.

Daha sonra bu karışımı temiz bir fırça ya da temiz yumuşak bir beze iyice batırın ve yanık lekesi tamamen temizlenene kadar halınızı ovun.

Temizleme ardına halınızı çok iyi bir şekilde durulayın. Eğer evde bebek var ise halınıza birkaç defa durulama işlemi uygulamanızda fayda vardır.

Bu yöntemlerin hiç biri işe yaramadı ise o zaman mutlaka halınızda kesme ve yapıştırma ya da dikme yöntemi uygulanması lazımdır. Fakat bu işlemi sadece uzmanların yapması gereklidir. Aksi halde halınıza kalıcı hasarlar vermeniz söz konusudur.

Bu yüzden ne yaparsanız yapın halınızdaki yanık lekesi temizlenmedi ise hemen halınızı halı temizleme şirketlerine verebilirsiniz. Büyük halı temizleme şirketleri genellikle halı onarımı da yapmaktadırlar.

Veya isterseniz diğer bir yöntemi deneyebilirsiniz. Bunun için halınız ile aynı markada olan fabrikayı arayıp halınızı onarıp onaramayacaklarını sorun. Genellikle tanınan büyük halı markaları eski halıların onarımını da yapmaktadırlar.

Eğer yanık lekesi olan halınız el dokuma ise bu halıların onarımı çok daha kolay olacaktır. Çünkü dokumacılar bu halıların onarımını kendileri kısa bir sürede yapabilirler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder