GRİBE KARŞI 7 DOĞAL YÖNTEM

GRİBE KARŞI 7 DOĞAL YÖNTEM

Kış aylarında kapalı ve fazla oksijen almayan ortamlarda vakit geçirir, soğuk havanın bağışıklık sistemimizi zayıflatmasından kaynaklı hastalıklara açık hale geliriz. Salgın virüslerin hapşırma ve öksürükle çok kolay yayılması aynı havayı soluyan kişilerin de hastalanmasına neden olur.  Gribe karşı 7 doğal yöntem sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudun hastalansa dahi çabuk iyileşmesini sağlarsınız.

Hapşırma, boğazınızda ağrı ve yutkunurken acıma, öksürme ihtiyacı, baş bölgesinde ağrı, eklemde ağrı, halsizlik, nefes almada zorlanma, kulakta tıkanma hissi olduğunda grip olma olasılığınız var demektir. Hastalığın yoğunlaştığı dönemde ateş de görülebilir, bu devrede hastaneye gitmek gerekir. Grip olduğumuzda evde yapılacak bitkisel takviyelerle hastalığı kısa sürede geçirebiliriz.

Gribe karşı bitkisel yöntemler nelerdir?

Nane limon: nerdeyse 7 den 77 ye herkesin bildiği nane limon çayı, gripten kas ağrılarına kadar birçok rahatsızlığın yok olmasını sağlar. Nanenin mide ve bağırsak sorunlarını ortadan kaldırır, bu da hastayken vücudun yorulmadan görevini yerine getirmesini sağlar. Gripte vücudun çok yorulmaması ve virüslerle daha kolay savaşması sağlanmalıdır. Nane ateşin düşmesine yardımcıdır, nane çayından sonra terlemeyle toksinleri atarsınız.  Vücudu dinlendirdiği için uykuya dalmanızı kolaylaştırır, burun tıkanıklığını açar.

C vitamininin fertlerinden olan limon, naneyle birleştiğinde bağışıklığın daha da güçlenmesini sağlar. Gribe karşı 7 doğal yöntem arasında en çok başvurulan bitkisel çay nane limon karışımıdır. Limon boğazdaki var olan bakterileri ve virüsü yok edecektir ve boğaz kuruluğunu azaltacaktır. Nane limon çayının bulantıyı kestiği ve midedeki gaz problemini ortadan kaldırdığı görülmüştür. Nane limon çayını içebilir, belirli aralıklarla ağzınızın bu çayla gargara yapabilirsiniz.

Zencefil ve limon çayı: Limonun antibakteriyel özelliği, boğazdaki ve yemek borusundaki bakterileri öldürmeye yarar. Balgam söktürücüdür, ayrıca boğazın kuruluğunu giderir. Grip olduğunuzda çok ağır yemekler yerine daha çok su ve meyve tüketmek gerekir. C vitamininin tek seferde çok miktarda alınması vücut için bir şey ifade etmez çünkü vücut gerekli C vitamini alırken kalanını kalanı idrarla dışarı atar. Bu yüzden c vitaminini her gün belirli bir miktarda almalısınız.

Zencefil B vitamini içeriği ve fosfor, demir gibi önemli minerallere sahiptir. Zencefilde bulunan aminoasitler sayesinde vücuttaki zararlı maddelere karşı güç sağlar. Gripte ateşin çıkmasını önler, kusma ve bulantıyı ortadan kaldırır. Soğuk algınlığında zencefilin çayını yapabileceğiniz gibi rendeleyerek de tüketebilirsiniz. Vücuttaki iltihaplanmayı kurutan ve ağrıyı azaltan zencefilin taze olmasına dikkat etme gerekir.  Solunum yolundaki rahatsızlıklarda rahat nefes almayı sağlamakta, kan dolaşımını düzenlemektedir.

Zencefil bal macunu: Gribe karşı 7 doğal yöntem içinde macun olarak kullanabileceğiniz şifa kaynağı zerdeçal, zencefil ve baldır. Her gün sabah kalktığınızda iki tatlı kaşığı balın içine, 2 çay kaşığı zerdeçal ve 2,5 çay kaşığı zencefil ekleyin, iyice karıştırın. Bu karışımı günde 2 ya da 3 kerede tüketin, öksürüğünüz geçecektir. Kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız, zencefil ve zerdeçal oranını azaltabilirsiniz.

Bal doğanın en büyük şifasıdır, vücuttaki bakterileri temizler. Bal vücudu ısıttığı için üşümeyi azaltır, balgam söktürücüdür. Zerdeçala sarı renk veren curcumin birçok kanser hücresinin büyümesini durduran, bağışıklık sistemine destek veren bir maddedir. Boğazdaki iltihabın geçmesine yardımcıdır, burun akıntısını azaltır.

Tarçın çayı ve macunu: Tarçının en büyük özelliği kan şekerini dengelemesidir, bu yüzden şeker hastalarının yiyeceklerinin üzerine tarçın ekmesi şeker dengesini korumalarını sağlayacaktır. Tarçının damar tıkanıklığını önlediği, vücutta iltihaplanmayı engellediği yapılan araştırmalarda görülmüştür. Mikropları ve bakterileri temizlediği için soğuk algınlığında sıkça kullanmak gerekir. 1 bardak sıcak suyun içine bir tarçın kabuğunu koyup yemek aralarında içebilirsiniz.

Tarçın baş ağrısını azaltır, serbest radikallerle savaşarak mikropların yayılmasını engeller. Tarçın çayını boğaz kuruluğu hissettiğinizde gargara olarak kullanabilirsiniz. Tarçın bağırsakları çalıştırdığı için fazla hareket etmemekten kaynaklı kabızlığı önleyecektir. Tarçın çayına şeker koymamalı, çay ılıyınca bir tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Tarçın çayı günde 2 su bardağını geçmemelidir.

Ihlamur ve elma kabuğu: Gribe karşı 7 doğal yöntem içinde ıhlamur, elma karışımı hastalığın çabuk geçmesini sağlar. Elmanızı yediğinizde kabuğunu atmayın ve çay olarak tüketin. Bir bardak sıcak suya biraz elma kabuğu, biraz ıhlamur ekleyin ve 5 dakika kadar demlemeye bırakın. Dilerseniz çayınızın içine biraz limon suyu ekleyebilirsiniz, şeker yerine bal kullanmanız doğru olur.

Vücuda giren zararlı maddeleri yok etmeye yönelik çalışan ıhlamur ve elma, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Grip olunduğunda çok fazla yemek ihtiyacı duymayız, bu durumda elma yediğimizde hem tokluk hissine kavuşuruz hem de c vitamini alarak bakterilerle savaşırız. Ihlamur A ve B vitaminlerinin yanında kalsiyum içeriğiyle kemik sistemini güçlendirir. Ihlamurun nefes açısı etkisi, balın ve elmanın gücüye birleşince iki kat etki gösterir.

Süt ve adaçayı: Nefes almada zorluk ve burun tıkanıklığını açan adaçayı, hastalıktan kaynaklı idrar yanmalarını ortadan kaldırır. Terleme ve yorgunluk halini azaltır, uykuyu desteklediği için vücudun dinlenmesini sağlar. Boğaz ağrısını ve yutkunurken acımayı yok eder. Düzenli yapılan gargara, ağızdaki bakterilerin ölmesine, boğaz tahrişinin azalmasına yardım eder. Adaçayının hücrelerin yenilenmesine destek vermesi, mikroplarla savaşı hızlandırmaktadır.

Kalsiyumdan zengin süt, sahip olduğu vitaminler sayesinde vücudun dinç kalmasında etkilidir. Sütün sok tutma özelliği vardır, sütün içine biraz adaçayı koyarak üşütmeye karşı önlem alabilirsiniz. Süt ve bal karışımı da içinizin ısınmasını sağlar, terlemeyi sağlayarak toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Sütün stres azaltıcı, kemik güçlendirici, vücudu zinde tutucu özelliğini sayesinde gribi çok çabuk atlatırsınız.

Papatya çayı: Gribe karşı 7 doğal yöntem son maddesi, sakinleştirici papatya çayıdır. Bağışıklık sistemi güçlendiren papatya, kas ağrılarını azaltırken boğaz tahrişini ortadan kaldırır. Hastayken ağız içinde çıkan yaraların geçmesini hızlandırır, boğazdaki mikropları öldürür. Hatalığın neden olduğu kabızlığı, mide kramplarını, yorgunluk hissini azalttığı da görülür.

Grip olan kişilerde astım ve diğer alerjik durumlar artabilir, papatya çayı vücuttaki alerjik tepkiyi azaltmaktadır. Vücuttaki kasılmalar ve sızılar için günde 2 bardak papatya çayı önerilmektedir. Mide bulantısını azalttığı için papatya çayının yemeklerden sonra içilmesi faydalı olacaktır.

Bitki çayı tüketirken dikkat edilecekler

Bitki çayının faydaları saymakla bitmez ancak çayın doğru demlenmedi ve yüksek miktarlarda tüketilmemesi vücut sağlığı için önemlidir. Günde 2 bardaktan fazla bitki çayı tüketmemeli, demleme süresini 5 dakikadan fazla yapmamalısınız. Ayrıca yaptığınız çayın içindeki bitkilerin herhangi birine alerjiniz çıktıysa çayınızdan o bitkiyi çıkarmalısınız. Tarif edilenden fazla bitki eklemek çayınızın etkisini çoğaltmaz tam aksine vücudunuza zarar bile verebilir.

Kullandığınız ilaç ve devam eden bir tedavi varsa, önerdiğimiz gribe karşı 7 doğal yöntem uygulamasına geçmeden doktorunuza danışmalısınız. Bazı bitkiler, ilaçların etken maddesiyle etkileşime girebilir ve vücut enzim dengesini bozabilir. Her bitkinin hem şifa hem de zararı olabileceğini bilmeli, verilen bitkisel çayları hekiminize sormadan kullanmamalısınız.

Gribe karşı 7 doğal yöntem dışında yapabilecekleriniz

Kalabalık ve havalandırma problemi olan kapalı alanlarda vakit geçirmemeye çalışmalısınız. Orada bulunan hasta birinin hapşırması tüm insanların virüsü solumasına neden olur. Düzenli yapılan sporun bağışıklığı güçlendirdiği görülür. Mümkünse açık alanda yürüyüşler yapılmalı, oksijeni bol alanlara gidilmelidir. Tek tip beslenmeden kaçınılmalı, et ve sebze dengesini soframızda saplamalıyız. Grip olduğumuzda klasik yöntem olan tavuk suyu çorbasına başvurabiliriz. Uzmanlara göre domates çorbasının da hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olduğu saptanmıştır.

Gribe karşı bol bol su içmek, boğazda virüslerin barınmasını engeller. Vücudumuz susuz kaldığında hastalıklara açık hale gelir, günde 2,5 lire su içmek gerekir. Stres oluşturan faktörleri en aza indirmeli, ruhu stresten korumanın yollarını bulmalıyız. Aşırı sıcak ve soğuk vücut ısısının dengesini bozacağından bazı rahatsızlıklara neden olabilir, uykusuzluk da vücut direncini azaltır. Gribe karşı 7 doğal yöntem yanında elinizi temiz tutmanız, gerekirse grip aşısı olmanız, bulunduğunuz ortamı temizlemeniz ve havalandırmanız alacağınız önlemler arasındadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder