Göz Hastalıklarında Bitkisel Tedaviler Nasıl Uygulanır?

Göz Hastalıklarında Bitkisel Tedaviler Nasıl Uygulanır?

Eski zamanlardan bu yana göz hastalıklarında bitkisel tedaviler kullanılmaktadır. Fakat evde basit göz enfeksiyonları ve basit göz iltihaplarının tedavisini bitkisel tedavi yardımı ile iyileştirmek en iyisidir.

Daha ağır göz hastalıkları ya da göz sorunları için mutlaka bir doktora gidilip gerekli olan ilaçlar alınıp tedavi için kullanılmalıdır.

Blefarit

Blefarite anlamı göz kapağı iltihabıdır. Göz kapağı iltihabına kozmetik ürünler ya da bakterilerin neden olduğu alerji sebep olur. Bu durumlarda kişinin göz kapağı şişer, kızarır ve kirpiklerin üst kısımlarında beyaz tortular oluşabilir. Kronik durumlarda ise gözkapağı sarı bir kabuk ile kaplanır ve ülser durumu söz konusu olabilir.

Belirtileri Hafifletmek
Enfeksiyona karşı dâhili tedavi olarak dulavrat otu ve ekinezya kullanılabilir. Her fincanda karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar ekleyin ve günde üç defa olmak üzere için. Çay gibi içmek istemiyorsanız o zaman 600 mili gramlık ekinezya kapsüllerinden yine günde 3 defa alabilirsiniz. Dışarıdan tedavi yapmak için gözünüzü kırmızı yonca ya da rezene demi ile yıkayın ya da göz kapağınızın üzerine biraz aloe vera jeli uygulayın.

goz iltihabi

Konjoktivit İltihabı
Konjonktivit yani diğer bir adı ile pembe göz olan bu rahatsızlık göz küremizi çevrelemiş olan ince zarın iltihaplanması durumudur. Bu rahatsızlıkta kişide göz kızarması, akması ve göz kırpıldığında çok şiddetli bir ağrı görülür ve bu rahatsızlık kişinin gözlerinde kumlu bir hissin oluşmasına neden olabilir ayrıca süt kıvamına benzer bir sıvının göz kapaklarına yapışmasına yol açabilir. Pembe göz hastalığı gözde tahriş, enfeksiyon ve kirliliğe neden olur.

Konjoktivit İltihabı Tedavisi
• Göz banyoları yapmayı ihmal etmeyin ve sık sık bu önemli göz banyolarını tekrarlayın.
• 5 ml kadar ekinezya tentürü, 10 damla kadar mira tentürü veya 500 mili gram kadar sarımsak özünü günde 3 defa olmak üzere alın.

Bitkisel Göz Banyoları
10 dakika süresince 15 gram kadar bitkiyi yaklaşık olarak 600 mili litre temiz suyun içerisinde kısık ateşte kaynatın. Göz banyosunda önemli olan steril bir dem elde edebilmektir ve bu yüzden suyun uzun bir süre kaynaması şarttır.
Kaynadıktan sonra demin içerisindeki bitki parçalarını ayırabilmek amacı ile muslin veya süzgeç kullanın ve tüm bitki parçalarını kaynamış olan sudan iyice ayırın.

Daha sonra bitki esansı taşıyan suyu ılıyana dek soğumaya bırakın ve su soğuduğu anda göz banyosu için bitkisel deminiz artık hazır demektir.

Daha sonra ılımış olan suyu alın ve bir kısmını temiz bir kaba dökün. Bu sırada temiz bir pamuk hazırlayın ve pamuğu ılık dem ile iyice ıslatıp gözünüzün üzerine koyun. Eğer isterseniz rahatsız olmayan gözünüzün üzerine de demi koyabilirsiniz. Bu noktada ıslattığınız pamuğun tam olarak ıslandığına ve pamuğu gözlerinizin üzerine koyduğunuzda gözlerinizi kırpabilecek kadar pamuğu ıslak olmasına dikkat edin.

Göz banyosunda dikkat etmeniz gereken bir diğer husus hasta olan gözünüzdeki iltihabın göz banyosu sırasında sağlıklı olan gözünüze geçmemesidir. Bu nedenle isterseniz ilk önce hasta olan gözünüze göz banyosu yapın daha sonra hasta olan gözü sıcak su ile yıkayın ve sağlıklı olan göze bu noktadan sonra göz banyosu yaptırın.

Eğer isterseniz dem yerine tentürde kullanabilirsiniz. Tentürü kullanmak için suyu iyice kaynatın ve kaynattığınız sade suyun içerisine soğumaya bıraktığınız zaman birkaç damla kadar tercih ettiğiniz yani tedaviye uygun olan bir tentürü damlatın.

Tentürlü karışımı gözünüze uyguladığınız zaman gözünüzde yanma meydana gelir ise o zaman tentürlü suya daha fazla kaynamış su ilave ederek tentürü gözünüzü yakmayacak seviyeye getirin.

papatya

Göz Banyosu Bitkileri

Konkoktivit ve Blefarit: Bu rahatsızlıklar için taç yaprağı, ahududu yaprağı, papatya, mürver, kadife çiçeği, hatmi çiçeği, koyun otu, göz otu ve rezene kullanabilirsiniz.

Saman Nezlesi: Saman nezlesi rahatsızlığı için papatya, göz otu, kadife çiçeği, ahududu yaprağı ve koyun otu kullanabilirsiniz.

Göz İltihapları Ve Göz Kamaşması: Mürver, göz otu ve kadife çiçeği bitkilerini bu rahatsızlıkların tedavisinde kullanabilirsiniz.

Yorgun Ve Zorlanmış Gözler: Çok çalışmaktan, okumaktan ya da uzun süre uykusuz araç kullanmaktan yıpranmış ve zorlanmış gözlerinizi dinlendirmek için papatya, kadife çiçeği, göz otu, ahududu yaprağı ve sığırkuyruğu bitkilerini göz banyolarınızda kullanabilirsiniz.

Arpacıklar
Arpacık rahatsızlıkları kirpiklerin dip kısımlarında yer alan bezelerin ileri bir derecede iltihap kapması sonucunda oluşurlar. Oluşan bu iltihaplar genellikle bakteriyel kaynaklı iltihaplardır.

Arpacık Bitkisel Tedavisi
• Hem bağışıklığı güçlendirebilmek hem de iltihap ile savaşabilmek amacı ile 5 mili litre ekinezya tozu veya 600 mili gram kadar ekinezya tentürü alın.
• İsterseniz direk arpacık olan bölgenin üzerine aloe vera kremi uygulayabilirsiniz.
• Arpacığı bulunduğu yerden yüzeye çıkarabilmek amacı ile papatya çayı demleyebilir ya da isterseniz yaraya lapa olarak kullanabilir veya temiz bir sargı bezinin içerisine bir havuç rendeleyebilir ve 2 ya da 3 saat kadar arpacığın üzerinde bu şekilde tutabilirsiniz.

goz-yorgunlugu

Göz Yorgunluğu
Aşırı çalışmak, az ışıkta okumak, dumanlı odalarda bulunmak ya da hava kirliliği gibi durumlarda göz yorgunluğu söz konusu olabilir.

Göz Yorgunluğu Tedavisi
Ahududu ve göz otu yaprakları ile bir dem hazırlayın ve temiz bir pamuğu bu dem ile iyice ıslatın ve karanlık ve temiz bir odanın içerisinde kapalı olan gözleriniz üzerinde en az 20 dakika boyunca bekletin.

Eğer isterseniz rezene çayı, papatya gibi demlenmiş poşet çaylarını ya da taze salatalık veya patates dilimlerini aynı şekilde gözlerinizin üzerine koyup gözlerinizi dinlendirebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder