Kategori: Bitki Hastalıkları

Güneşte çiçeğin yaprakları beyaz oldu ve döküldü

Havanın ısınmasını fırsat bilip hem hava alsınlar hem de güneş görsünler diye balkona ya da bahçeye çıkardığınız çiçeklerin yaprakları birkaç gün içinde beyaza dönmüşse güneş yanığı olmuş demektir. Eğer bitkileriniz kış boyunca aydınlık ama doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan bir ortamda yaşamışlarsa bu bitkilerin yapraklarına “gölge yaprakları” denir. Gölge yapraklı bitkiler …

Soğan Hastalık Ve Zararlıları İle Mücadele Yöntemleri Nelerdir?

Daha önceki yazılarımızda soğan yetiştiriciliği hakkında bilinmesi gereken herşeyi sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise soğan hastalık ve zararlıları ve onlarla mücadele hakkındaki herşeyi paylaşacağız. Soğan Hastalık Ve Zararlıları Sebzelerde Septoria Leke Hastalığı: Bu hastalık hem yapraklarda hem de yaprak saplarında küçük yuvarlak, kahverengi ve kesin sınırlar ile ayrılmış lekelerdir. Bu …

Filoksera’nın Asmalara Verdiği Zararlar Nelerdir, Filoksera İle Nasıl Mücadele Edilir?

Filoksera’nın kök şekli ovan ay da armut şeklinde, yeşil ve sarımsı, kırmızı ve kahverengine kadar değişen renklerdedir. Kök flokseasi kış mevsimini nimf halinde asmanın köklerinde geçirir. İlkbahar zamanında ise beslenir ve yeni döller vermye başlar. Gelişen ve beslenen lavralar ergin olarak yaz mevsimi boyunca bir kökten diğerine ya da toprağın …

Çiçekleri Nasıl Kuruturum, Çiçek Ve Bitki Kurutma Püf Noktaları Nelerdir?

Çiçek ya da bitkileri kurutmak aslında çok hoş olabilecek bir dekorasyonun parçasıdır. Bunun dışında her zaman sevdiklerinize ne alsam diye düşünmenize son verecek bir uğraş ve hobidir. Çiçek kurutma işini ister hobi olarak uygulayabilir, isterseniz sevdiklerinize onları ne kadar sevdiğinizi gösterecek içinde emeğinizin ve yaratıcılık gücünüzünde olduğu muhteşem hediyeler hazırlayabilirsiniz. …

Çiçek ve bitkilerdeki küflenmeyi önleme yolları

Bitkilerde küf oluşumu can sıkıcıdır. Küf oluşumunun sebebi saksılarınızın hava almaması ve yeterince güneş görmemesidir. Loş ve havasız ortamları küflerin oluşması ve çoğalması için en uygun ortamlardır. Tüm canlılar gibi bitkilerin de temiz havaya ve güneş ışığına ihtiyaçları vardır. Evinizdeki bitkilerde küflenme başladıysa bitkilerinizi aydınlığı bol olan başka bir yere …

Bitki Yapraklarındaki Dökülmelere Çözüm

Doğanın yıllık döngüsünde sonbaharla birlikte ağaçların yapraklarını dökmesi ve ilkbahara kadar dinlenmeye çekilmesi doğanın en değişmez kanunudur. Ancak evlerimizdeki bitkilerde de zaman zaman ani yaprak dökülmeleri olabilmektedir. Benjamin gibi bazı bitkilerin de sonbahardan etkilenip yapraklarını dökmesi normalken özellikle süs bitkilerinde bu durumun yaşanması bitkinin bakımında ya da ortamında bir takım …

Saksı Çiçeklerindeki Böcekler Nasıl Yok Edilir?

Saksı çiçeği yetiştirmek, bu konuda az çok ilgisi bulunan herkes tarafından sevilerek yapılan bir iştir. Saksıda yetiştirilecek olan çiçeklerin güzel görüntüleri ve güzel kokuları, evin çehresini değiştirecek özelliklere sahip olacaktır. Saksı çiçeklerinin en büyük problemi ise, böcek oluşumu olarak bilinmektedir. Saksı çiçeklerindeki böcekler, en etkili olarak ilaçlarla yok edilebilirler. Kimyasal …

Bahçe Bitkilerini Böceklerden Arındırın

Bahçede yetiştirdiğimiz bitkilere bazı dönemlerde böcekler gelir. Bu böcekler bitkinin köklerine ve yapraklarına ciddi anlamda zarar verir. Uzun süredir uğraşıp yetiştirdiğiniz bitti böceklerden dolayı solup kuruyabilir. Normalde satılan bitkiler için böcek ilaçları ile yetiştirdiğiniz çiçekleri zararlılardan koruyabilirsiniz veya kendiniz bir karışım yaparak bitkinin korunmasını sağlayabilirsiniz. Evde yetişen bitkiye, bitkinin toprağından …