Ana sayfa Karışık Bilgiler Facebook Hesabımı Tamamen Nasıl Silebilirim ?

Facebook Hesabımı Tamamen Nasıl Silebilirim ?

Normal şartlarda Facebook profilinizi kapatmak isterseniz size profil deaktif etme (deactive) seçeneği sunuluyor. Ayarlar kısmından Güvenlik linkine tıklayın ve “Güvenlik Ayarları” bölümünün en altında yer alan “Hesabını deaktif et” seçeneğini tıklayarak işlemi tamamlayın.

Bu işlemler benim için yeterli değil, kişisel bilgilerimi, fotoğraflarımı ve bana dair ne varsa tamamen ortadan kaldırmak istiyorum derseniz yine uygulayabileceğiniz bir yöntem mevcut. Bunun için;

  • facebook.com/help/delete_account adresine gidin.
  • Karşınıza çıkan yönergeleri takip ederek işlemi tamamlayın.
  • Yaklaşık 15 gün boyunca Facebook hesabınıza giriş (login) yapmayın.
  • 15 günün sonunda hesabınız deaktif olur ve profilinizde yer alan bütün bilgiler ortadan kaldırılır, tamamen silinir(!)

Bunu yaptığınız için profilinizde yer alan bilgileri veya fotoğrafları tek tek silmenize gerek olmayacak çünkü Facebook bunu sizin için yapmış durumda. Ayrıca şunu unutmayın sizin bilgileriniz sadece normal kullanıcıların erişime karşı siliniyor fakat hala sunucularda bu bilgi yer alıyor. Veriler datacenterdan (veri merkezi) hiç bir şekilde silinmiyor. Bunun için ne yüklediğinize, ne yaptığınıza dikkat edin.

BİR CEVAP BIRAK