Etkilerine Göre Şifalı Bitkiler Nelerdir? Bölüm 1

Etkilerine Göre Şifalı Bitkiler Nelerdir? Bölüm 1

Bildiğiniz üzere şifalı bitkiler köşemizde dünyada bulunan hemen hemen her bitkiyi, özelliklerini, tıbbı etkilerini, bulunduğu ülkeleri, kullanım şekillerini, Latince ve halk arasındaki isimlerini kısaca bitkiyi baştan sona kadar tanıtmaya çalışıyoruz.

Fakat bu yazımızda sizlerle hangi hastalıklarda hangi bitkilerin kullanıldığını hem de hepsini paylaşacağız. Ama bütün bitkiler bir yazıya sığmayacağı için bu makalemizi 5 ya da 6 ayrı bölüm olarak hazırlayacağız.

Bu ilk bölümümüzde adet kanaması rahatsızlığına iyi gelen, ağrı kesici özelliği bulunan ve ağız kokusunu temizleyen, anjin hastalığına iyi gelen ve altını ıslatma sorununa iyi gelen bitkilerin hangisi olduğunu anlatacağız.

Etkilerine Göre Şifalı Bitkiler

Aşağıda sırası ile hangi bitkinin hangi hastalığın tedavisinde kullanıldığını bulabilirsiniz.

Ağrı Kesici: Yaban mersini, tatula, veba otu, söğüt, nane, sedef otu, papatya, pelesenk odunu, adamotu, ban otu, baldıran, çam, çiğdem, boldo, Cezayir menekşesi, civanperçemi, güzel avrat otu, ebegümeci, eşekhıyarı, deniz üzümü, mürver, lavanta, loğusa otu, kınakına, köpek üzümü, kurtboğan, kavak, keten, karabaş lavanta, karanfil, haşhaş, huş ağacı, Hint keneviri ve kâfur bitkileri ağrı kesici etkiye sahip olan bitkilerdir.

Adet Kanaması: Yarpuz, Yahudi otu, süpürge katırtırnağı, şakayık, üzerlik, sedef otu, safran, pelin otu, maydanoz, merzengüç, kısamahmut, loğusa otu, gül, hayıt, kanarya otu, defne, çörek otu, dana bağırtan, acı bakla, akgünlük, adaçayı, Avşar otu, aspir, ardıç, Cezayir menekşesi ve archtostoph uva ursi bitkileri adet kanaması sorunlarında kullanılan bitkilerdir.

Ağız Kokusu: Hindistan cevizi, ardıç, dârıfülfül, badem, defne, Hindistan cevizi, nane, karanfil, maydanoz ve kakule bitkileri ağız kokusuna karşı kullanılan bitkilerdir.

Anjin: Hatmi, fesleğen, gül, adaçayı, ayva, ebegümeci, atkuyruğu, ceviz, duvar fesleğeni, dut, çoban üzümü, çilek, çakal eriği, beşparmak otu, ekşi yonca, taş anasonu, sumak, okaliptüs, papatya, huş ağacı, ısırgan otu, keten, kayışkıran, limon, kurtpençesi, meşe, mersin ve nar bitkileri anjin hastalığında kullanılan bitkilerdir.

Altına Islatma: Şeytan otu, banotu, selvi, güzelavrat otu ve kantaron bitkileri altına ıslatma sorununa iyi gelen bitkilerdir.

Bir sonraki bölümde hangi bitkinin hangi hastalığa, hangi amaçla ve hangi sorunların çözümünde kullanıldığını anlatmaya devam edeceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder