Duşakabin Camlarının Temizliği

Duşakabin Camlarının Temizliği

Duşakabinler sürekli olarak kullandığımız ve tortulanma durumunun da çok yoğun bir şekilde olduğu yerlerdir. Bilhassa çok uzun bir süre boyunca kullanılan duşa kabinlerin cam ile plastik bağlantı noktalarında özellikle küflenme ve sararma oluşumu meydana gelir.

Bunlar genellikle iyi temizlenmeyen sabun ile şampuan artıkları yüzünden meydana gelir.

Aynı şekilde duşa kabin camlarında da su ile kireç lekeleri sebebi ile kötü görünüm ve matlaşma meydana gelir.

Duşakabin ve Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir?

Yöntem 1: İsterseniz duşakabinlerinizi deterjan yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz.
Bunun için kullanabileceğiniz birçok temizlik malzemesi zaten evinizde mevcuttur. Temizleme işlemi için kireç sökücüler ile banyo yüzey temizleyicileri krem ve sıvılar işinize yarayacaktır.

Cam ile çerçeve kısmının bağlantı bölgelerinde meydana gelen kirleri isterseniz ince uçlu bir fırça yardımı ile ya da eski bir diş fırçası yardımı ile fırçalayabilirsiniz.

Yöntem 2: İsterseniz doğal malzemeler yardımı ile duşa kabin temizliğini yapabilirsiniz.
Bunun için en iyi ve doğal temizlik malzemeleri arasında sirke vardır.

Beyaz sirke yani saf sirke ile karbonat karışımı da gerçekten çok işe yarayan başka bir yöntemdir.

İster sirke isterseniz de sirke ve karbonat kullanın uyguladığınız bu malzemeleri bölgeden çok iyi bir şekilde temizlemeyi ihmal etmeyin. Çünkü bu kalıntılar doğal malzeme kalıntısı olsa dahi temizlemiş olduğunuz yüzeye bölgeler zarar verebilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Bilmeniz gereken en önemli husus duşa kabinlerinizi en az ayda 1 defa da olsa temizlemeniz gerektiğidir. Bu sayede duşa kabinlerde kir ve kir tabakası birikmesine de engel olabileceksiniz.

Her defa banyodan çıktığınızda duşa kabin camının üzerinde birikmiş olan banyo suyunu mutlaka çek pas yardımı ile silerseniz bu sayede çok uzun süreli bir temizlik sağlayabilirsiniz.

Duşa kabin camı üzerinde meydana gelen tortulanmanın en büyük nedenlerinden biri de camın düzgün bir şekilde kurumamış olmasıdır. Bu yüzden banyodan çıktığınız zaman çek pas uyguladığınız zaman kapağı açık bir şekilde bırakırsanız çok daha iyi bir şekilde kurumasını sağlamış olursunuz.

Duşakabinlerin iç kısımları küçük ve çok sık bir şekilde temas edilen yerler olduğundan bu bölgelere ağır kimyasallar kullanmaktan kaçınmak gereklidir. Bilhassa tuz ruhu gibi zehirleyici kimyasallar dikkatsiz bir şekilde kullanılır ise insan bedeninde ciddi çok zararlara yol açabilirler. Bunun dışında bu yoğun kimyasallar banyo yüzeyinde bulunan fayans ile derzleri de eritebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder