Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Özellikle detaylı bir şekilde mutfak temizliği yaptığınızda muhakkak hem dolap içlerini hem buzdolabını hem de derin dondurucuyu derinlemesine temizlemeniz gerekir.

Çok sık bir şekilde olmasa da hem derin dondurucu hem de buzdolabının dondurucu kısmını belirli zamanlarda temizlemeli ve düzenlemelisiniz.

Zaman geçtikçe etler suyunu salacağından bilhassa iyi bir şekilde muhafaza edilmemiş besinler derin dondurucunun içerisinde koku bırakır ve haliyle bu kokularda birbirine iyice karışır.

Derin Dondurucu Temizliği

Derin dondurucunuzu temizlemeye başlamadan evvel mutlaka buzdolabının veya dondurucunun fişini prizden çekin. Sonrasında dondurucunun içerisinde olan yiyeceklerin kontrolünü yapılır. Dondurucunun içerisinde tarihi geçmiş olan herhangi bir ürün var ise bu ürünler çöpe atılır.

Eğer isterseniz ambalajsız olan ürünleri ya da kendi hazırlamış olduğunuz yiyecekleri derin dondurucunuza koymadan evvel hem poşetlerin hem de saklama kaplarının üstüne etiket yapıştırıp derin dondurucuya koymuş olduğunuz günün tarihini yazabilirsiniz. Tarihlerini yazdığınız besinlerin üzerindeki kağıdın ıslanıp tarih yazısının kaybolmasını engellemek için etiketin üzerine şeffaf bir bant yapıştırabilirsiniz.

Derin dondurucu temizlerken önemli olan temizlik işleminin kısa bir süre içinde tamamlanmasıdır. Aksi taktirde dondurucuya içerisinde olan besinler çözünerek bozulmaya başlayacaktır. Dondurucuyu temizlerken kullanmaya devam etmek istediğiniz besinleri mutlaka hem serin hem de güneş almayan bir yere ve mutlaka üstlerini örterek yerleştirin.

Eğer derin dondurucunun içerisinde buz kütleleri var ise bu buz kütlelerini tahta bir kaşık veya spatula ya da derin dondurucunun kendi buz küreği ile yüzeyden de olsa ayırın.

Unutmayın kesinlikle buzları temizleme sırasında metal veya kesici herhangi bir alet kullanmayın.

Buz parçalarının hepsini derin dondurucudan temizledikten sonra silme işlemine geçin. Bunun için temiz bir kap içine sirke ile karbonat ve birazda ılık temiz su karıştırın.

Sonrasında yumuşak bir yüzeye sahip olan temiz bir bez ile derin dondurucunun her tarafını iyice temizleyin. Eğer derin dondurucu çok fazla lekeli ise veya içerisinde olan kötü kokular tamamen arınmadı ise mutlaka aynı şekilde yeni bir su daha hazırlayın ve derin dondurucuyu yeniden silin.

Derin dondurucuyu tamamen sildikten sonra derin dondurucunun içinin tam anlamı ile kurulanmasını sağlayın. İsterseniz bu işlemi birkaç tane temiz ve kuru bez ile yapabilirsiniz.

Eğer derin dondurucuda elinizin girmediği yerler var ise temiz bir çubuğa bezi sarın ve bu bölgeleri de derin dondurucuda nemli bir yer kalmayacak bir şekilde kurulama işlemini tamamlayın.

Unutmayın!
Derin dondurucu temizliği çok zahmetli ve çok fazla zaman alan bir iş değildir.
Derin dondurucuyu temizlerken dondurucu içerisinde nemli bir yüzeyin kalmadığından emin olun.

Derin dondurucunuzu temizleme işlemi bittikten sonra hiç zaman kaybetmeden dondurucunun fişini yeniden takın ve dondurucunun içerisine koymanız gereken besinleri bir an önce dondurucuya alın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. ayla dedi ki:

    derin dondurucu yazın boşalınca fişini çıkardım sonbaharda temizlemek istedim kapalı kalınca küflenmiş nasıl temizliyebilirim bilgi verirmisiniz

  2. sayıl dincsoy y.muh. dedi ki:

    yatta nem den oluşmuş siyah küf nasıl temizlenir..
    saygılar

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder