Çöp kutularındaki kokuyu ne giderir, Çöpteki böceklerden kurtulma yolları

Çöp kutularındaki kokuyu ne giderir, Çöpteki böceklerden kurtulma yolları

Yaz aylarında çöp kutusunu açmak bile istemeyiz. Çünkü çok berbat bir koku ve çeşitli sinek veya kurtlar bizi beklemektedir. Kapağı açtığımızda burnumuzun direğini kıran o iğrenç kokudan ve böceklerden kurtulmanın birçok yolu vardır.

Konun devamında; çöp kutusundaki kokuyu temizleme, kötü kokular nasıl temizlenir, Çöpteki böceklerden kurtulma, Çöp kutusundaki pis kokuya ne iyi gelir vs. tarzındaki soruların yanıtlarına ulaşabilirsiniz.

Çöp kutusunun kokusuna karşı pratik bilgiler:

Çöp kutusundaki kötü kokular için; Kötü kokan çöp kutuların içerisine yarim limonu rendeleyerek atınız. Limon yerine portakal kabuklarını da rendeleyerek kullanabilirsiniz. Limon ve portakal kabukları çöp kutusundaki kötü kokuları bastıracak ve daha temiz bir ortam sağlayacaktır.

Çöp kutusundaki böcekler için; Çöpün içerisinde oluşan sinek ve kurtlardan kurtulmak için, kovanın içerisine bir iki parça naftalin atın. Naftalin hem kötü kokuya hem de böcekler için iyi gelecektir.

Kurtçuk Ve Sinekler Nasıl Uzak Tutulur?

Çöp kutularınızdan özellikle yaz zamanlarında bilhassa kurtçuk ve sinek gibi haşereleri uzak tutabilmek için her hafta çöp kutunuzu beyaz sirke karıştırdığınız su ile iyice yıkayın. Karışıma bir ölçü vermek gerekirse ise örnek olarak bir bardak beyaz sirkeye 2 bardak su karıştırabilirsiniz. Solüsyonu hazırladığınızda çöp kutunuzun önce dışını sonra da iç kısmını bu solüsyon ve sert fırça yardımı ile iyice ovarak yıkayın. Daha sonra çöp kutunuzu iyice durulayın ve kuruması için güneşe bırakın. Çöp kutunuzu kullanmadan önce içerisinde kesinlikle nem kalmamış olması gereklidir.

Çöp kutunuz güneşin altında tamamen kuruduktan sonra şimdi de kutunun iç taban kısmına eski ve tamamen kuru ve mutlaka temiz eski gazete kâğıtlarını katlayarak yerleştirin. Bu gazete kâğıtları akıntı ve sıvıları absorve ederek çöp kutusunu koruyacaktır.coptekikurtlardankurtulmak

Daha sonra çöp kutunuzun içerisine çöp poşetini yayın ve bu poşetin çöp kutusunun dışarısına yani kutunun dış ağız kısmından aşağıya doğru sarkacak şekilde çöp kutusuna çöp poşetini giydirin. Eğer kutunun kapağı yok ise giydirme işlemini uygulamayın. Sadece çöp poşetini kutunun içerisine iyice yayın ve her kullanımda poşetin ağzını yeniden kapayın.

Çöp kutunuzu hava alan bir yerde tutmaya çalışın. Nemli ve kapalı alanları tercih etmeyin. Özellikle yaz zamanında çöp kutunuzun ağzı kapalı olsa bile üzerine kalın siyah bir poşeti dış kısımdan üst ve en dış kapak oluşturacak şekilde kapayın. Bu sayede ne sinekler ne de kurtçuklar çöp kutusuna doğru çekilmezler.

Özellikle yemek artıklarını atarken direk olarak çöp poşetine atmayın. Yemek artıklarını önce kalın bir torbaya koyun ve bu torbanın ağzını kapattıktan sonra çöp kutusuna atın. Unutmayın çiğ yemek ve kemik, sakatat ve artık kesinlikle aynı torbaya koymayın. Hepsini ayırın ve torbanın ağzını kapattıktan sonra çöp kutusuna atın.

Bilhassa yaz zamanında çöpün dış kısmını beyaz sirke ile silin. Eğer isterseniz dış kısmı silmek yerine okaliptüs yaprağı ya da defne yaprağını küçücük parçalayıp ya da küçük demetler halinde çöp kutusunun etrafına asabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 8 YORUM
  1. insan dedi ki:

    Öncellikle herkesin fikrine saygı duymalısiniz . Bence pratik bir çözüm yolu teşekkür ederim

  2. reis dedi ki:

    ben cop kurtlari nasil yok edilir sorusuna cevabi bulamadim
    beni aydinlatirsaniz sevinirim hollandada cop kutulari ik haftada bir bosaltiliyor ondan dolayi baya cop birikimi oluyor oda kurtlaniyor ister istemez

    1. Gulbeyaz dedi ki:

      Merhaba.
      Bizde de ayni durum oldu. Malesef hollanda da cok oluyor o. Ama biz sukur kurtulduk. Siz egerki anlatirsaniz durumu, cozum bulabilirim?. Copteki kurtlar genelikle sineklerin pisliklerinden ortaya cikar. Egerki siyah sinekleri uzaklastiracak ilacla temizlerseniz coplerinizi ozaman ihtimali kucultebilirsiniz. Fakat kurtlar varsa ozaman bolca tuz dokmek öldürür onlari. Umarim faydasini gorursunuz hemen 🙂

      1. Mery dedi ki:

        Benfe Hollanda dayim nasıl yok ettiniz kurtu

  3. dahiler dedi ki:

    çok dahisiniz evet çok pratik bunu kullanıcaz tşk :))

  4. Görkem CAN dedi ki:

    Arkadaşlar çöplerinizi biriktirmeyip zamanında atarsanız koku kalmaz sanırım:)

    1. Ayse dedi ki:

      Cok güzel bi cevap verdiniz bu kimsenin aklina gelmemistir buzamana kadar waaauuw. Peki cöp ayda 1kiez aliniyorsa bunada bi cözümle gelebilirmisiniz veya siz alirmisiniz gelipde ????

      1. mete dedi ki:

        Çok terbiyesizce bir cevap …Adam senin çöpünü niye alsın … Uyuz …..

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder