Ayakkabı bakımı nasıl yapılır? Ayakkabının ömrü nasıl uzar?

Ayakkabı bakımı nasıl yapılır? Ayakkabının ömrü nasıl uzar?

Ayakkabının ömrü nasıl uzar, Doğru ayakkabı bakimi nasıl olmalı, Ayakkabı bakimi nasıl yapılır? Vs. tarzındaki sorularınızın yanıtlarına konun devamından ulaşabilirsiniz.
Evinizde yapacağınız küçük ayakkabı bakımları sayesinde, ayakkabınızın ömrü uzayacak ve uzun zamanlar kullanmanıza sağlayacaktır. Islak ve çamurlu ayakkabıdaki yapılan yanlışlara konun devamında ulaşabilirsiniz.

Ayakkabıyı uzun yıllar giyme koruma yolları:

  • Ayni ayakkabı her gün giyilmemeli.
  • Formu bozulmaması için ayakkabı giyildikten sonra 24 saat (bir gün) dinlendirilmeli.
  • Giymediğiniz ayakkabıyı tahta kalıplarda muhafaza edin. Bu şekilde ayakkabı fazla nem almayacak ve çatlakların oluşumunu engelleyeceksiniz.
  • Islak ayakkabıları ısıtıcıların yanında kurutmayın. Sıcağın etkisi ile derileri çatlar ve kurur.
  • Süet benzeri ayakkabıların üzerlerine su geçirmez sprey sıkarak koruyun.
  • Kaliteli ayakkabı boyası kullanın, kalite boya ile sık sık sık boyayın ve badem yağı kullanmak cilalayın.

Ayakkabı bakımının püf noktaları

Diş macunu ile ayakkabı bakimi; Kanvas kumaş ayakkabıların üzerini, diş macunu sürülmüş bir bez ile siliniz. Silme işleminde fazla bastırma yapmayın mümkün oldukça nazik şekilde silin. Sildikten sonra kuru beyaz bir bez ile kurulayın.

Karbonat ile ayakkabı bakimi; İki yemek kasığı kadar karbonatı sıcak su ile karıştırın. Temiz bir bezi bu karışımla ile ıslatıp lekeliyi yerleri silebilirsiniz. İşlemi ayakkabıdaki lekeler çıkana kadar uygulayın. Lekeler çıktıktan sonra kuru ve temiz bir bez ile kurulayın.

Bulaşık deterjanı ile ayakkabı bakimi; Bir miktar suyu ısıtın ve içerine 3-4 damla deterjan ekleyip karıştırın. Leke bırakmayacak bir bez yardımı ile lekeleri silin. Kullanacağınız bez türleri saten veya ipek tarzı parlak kumaş türleri OLMASIN.

Aseton ile ayakkabı bakimi; Birkaç damla asetonu bir parça pamuk yardımı ile lekeli bölgeler üzerine sürün. Bebek pudrası ve vazelin kullanarak ayakkabımızı cilalıyoruz. Bu şekilde ayakkabın ömrü oldukça uzayacaktır.

Silgi ile ayakkabı bakimi; Sentetik kumaşlı ayakkabıları renk bırakmayacak bir silgi ile silebilirsiniz.
Süet ayakkabıları ise fazla yıpratmadan (zedelemeden) fırçalayın. Tozlardan temizlenmiş süet ayakkabınızı silgi yardımı ile lekeli olan kısımlarını silin.

Vazelin ile ayakkabı bakimi; Rugan ayakkabıları hafif ve nazik şekilde vazelin sürerek temiz bez ile silin. Bu işlem sonunda ayakkabılarınız eskisi gibi parlayıp yeni görümüne gelecektir.

Ayakkabı bakımda yanlış yapılanlar:

Ayakkabı ıslandığında kalorifer veya soba tarzındaki ısıtıcıların yanına kesinlikle koymayın. Birçoğumuzun yaptığı hatalardan biridir ayakkabıyı kurutmak için sobanın yanına koymak. Isıtıcıların yanında kurutulmaya bekletilen ayakkabıların derilerinde çatlamalar meydana gelecek ve zaman içerisinde dönüşü olmayan yırtık vs. tarzındaki sorunları doğuracaktır.

Çamurlu ayakkabıları silerken yaptığımız hata ise, sert şekilde silmektir. Ayakkabının üzerindeki çamuru temizlemek için sert darbeler ile sildiğimiz de  üzerindeki koruma tabakasına da zarar veriyoruz. Onun yerine hafif ıslatılmış bez yardımı ile yumuşak hareketler ile nazikçe silin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Seyma dedi ki:

    Benim kot ayakkabimi nasıl temizlerim

  2. Mustafa Gkgz dedi ki:

    Benim Parlak Spor Kundura Tarzı Ayakkabım Var Daha yeni Aldım Yokuş Çıkarken Ayakkabı Hafiften Esnedi Ve Üzeri Çizgi Çizgi Toplandı Gibi Ne Yaparsam Geçer

  3. Seyit Erkan dedi ki:

    Bu web sitesinde çok kaliteli aykkabı bakım ürünleri bulunur

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder